發新話題

簡單測試DIY啤呤尾頂

簡單測試DIY啤呤尾頂

經過上次試某牌啤呤發現尺寸不合PTW之後......
今日下晝見得閒,就將高人為小弟特制既PTW啤呤尾頂裝黎試下先,
特制既PTW啤呤尾頂不但唔會好似某牌咁會磨到拍頭尾螺絲同筒尾大波子可以靈活郁動唔會攝死
而小弟特別配上合適既筒尾波子彈弓,加上有機米可調,絕對唔會好似某牌氣筒因筒尾大波子彈力不足而引致"海鮮力"既出現
小弟文筆唔好加懶打字,測試又求其,睇到各大佬頭昏眼花,請多多包涵!
----------------------------------------------------------------------------------------------
今次測試用槍為M16A3 SUPERMAX PTW,20吋管搭載PDI 6.01內管跟DF新款HOP-UP加上自家矽膠,用G&G 0.28g彈,
開極微HOP-UP,用LIPO 11.1V 25C 4000MAH GE POWER推動
先用紅筒殼加M130彈弓+原裝啤呤尾頂作測試
再用紅筒殼加M130彈弓+DIY啤呤尾頂作測試
測試儀器為X3200

附件

3-4-2011 00:04

2-4-2011 20:43

2-4-2011 20:43

3-4-2011 00:04

三六轟一轟,敵人企唔穩!

先用紅筒殼加M130彈弓+DIY啤呤尾頂作測試

ar...............................

引用:
原帖由 NCP013 於 2-4-2011 23:38 發表
先用紅筒殼加M130彈弓+DIY啤呤尾頂作測試

ar...............................
打字打到傻傻地,有錯漏請見諒

嘩多左0.9J 正wo~~thx spec hing分享

0.9?

Should be 0.09

引用:
原帖由 hkkiller7 於 3-4-2011 22:06 發表
嘩多左0.9J 正wo~~thx spec hing分享
為左果0.1J整到我HIGH HIGH

引用:
原帖由 fay_927 於 4-4-2011 00:09 發表
0.9?

Should be 0.09
冇錯,增長只有5%,情況實在令我唔滿意,
不過彈弓已經用左3年,有D縮
得閒再試M150,同銀筒M165,應該會好好多,可惜D數據唔出得街

用左BEARING聲有冇唔同到? 而反ROF 慢左..有D SURPRISE.

引用:
原帖由 jpg 於 4-4-2011 04:30 發表
用左BEARING聲有冇唔同到? 而反ROF 慢左..有D SURPRISE.
把聲無分別

引用:
原帖由 spec.ops. 於 4-4-2011 00:34 發表

冇錯,增長只有5%,情況實在令我唔滿意,
不過彈弓已經用左3年,有D縮
得閒再試M150,同銀筒M165,應該會好好多,可惜D數據唔出得街
M150,同M165
我墊厚多9mm都無明顯分別 ∼∼∼

引用:
原帖由 aramua 於 4-4-2011 08:56 發表

M150,同M165
我墊厚多9mm都無明顯分別 ∼∼∼
9mm咁多,請問師兄係用咩黎墊呃?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 4-4-2011 09:59 發表

9mm咁多,請問師兄係用咩黎墊呃?
自己車個鋁ring墊
因純粹想試下墊厚對power有咩影響∼∼∼

引用:
原帖由 aramua 於 4-4-2011 10:41 發表

自己車個鋁ring墊
因純粹想試下墊厚對power有咩影響∼∼∼
用鋁唔係咁好,彈弓唔夠自旋,彈弓較易老化

引用:
原帖由 spec.ops. 於 4-4-2011 13:02 發表

用鋁唔係咁好,彈弓唔夠自旋,彈弓較易老化
只作測試用
已除去了∼∼∼

引用:
原帖由 aramua 於 5-4-2011 12:01 發表

只作測試用
已除去了∼∼∼
咁有冇再用第二隻料試試呢?

發新話題