發新話題

窮鬼垃圾版 D.I.Y. MSG90 制作實錄

請問師兄d pvc膠係唔係系鴨記買嫁? 請問用佢黎做ga野強到如何呢? 咩價位? thx

引用:
原帖由 tango1997 於 11-4-2011 17:30 發表

pvc膠板在新填地街分別有三間地鋪做啞架力胶片批發,個度有PVC碎料買
詳細地址小弟唔係好記得sorry,

小弟自己去買碎料(pvc板2mm厚或20mm厚碎料)都唔會過30皮,好經濟
至於PVC既強度, ...
thx 師兄! 又要做做功課呢~
& 重量對我唔係大問題啦~

係喎!師兄其實用咩波箱? thx

引用:
原帖由 Vindicator 於 12-4-2011 21:23 發表
不禁好奇樓主係咪做5金果行
傢生好齊咁... 又要好心機...

引用:
原帖由 tango1997 於 12-4-2011 23:56 發表

D架生好平架炸,日本仔卡尺都係135蚊一把炸
講到卡尺, 其實有LCD display個種好d定係無ga好d呢? 想買好耐...??

& 想請問師兄個d膠水 "ABS耐衝擊膠專用接合劑" 係唔係五金鋪就有?? 細佬有件 "飛機杯" 欠人家好耐, 今個月maybe就開工, thx

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011 00:01 發表

有乜問題
玩開大車, 槍仔一枝無難度~

引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011
00:53 發表

卡尺你識用就梗係原始個隻好,如果你未用過就電7啦:)
但電子個隻要睇自己當時心情,大力D個讀數都會唔同
引用:
原帖由 tango1997 於 13-4-2011
00:56 發表

師兄請間乜野係飛機杯?
引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011
01:02 發表

細佬?飛機杯??!
有錢就梗係電子卡尺好啦, 平平地百零蚊有把(香港買)
其實未一日未買都係15, 16, 不過我除左攞筆 & 槍之類ga條型物體都唔會太大力, 電個種有d個價又唔係太高, 方便我e種懶鬼~
thx~

& "飛機杯" 係咩就pm啦? 未做又未完成, 目前只係齊7~8成料, 唔想比太多人知住.

引用:
原帖由 gtoray 於 13-4-2011 01:02 發表

ABS"耐衝擊"膠專用接合劑? 細佬? 飛機杯??!

有錢就梗係電子卡尺好啦, 平平地百零蚊有把(香港買)
我拍打打吓會斷呀~

回覆 109# 的帖子

真係要再thx師兄!

細佬我用唔會多, 對眼就真係我都唔知佢想點, 不過有時 (係有時啦!) 要求d野起上黎會攪到連自己都頂唔順咁煩! size, 長度 & 硬度之類要求有時真係煩煩地. 如果百幾銀有把, 用到2~3年又唔會話有去到+-0.05mm以上, 其實都ok!

恭喜晒師兄大功告成

引用:
原帖由 tango1997 於 23-6-2011 13:07 發表

暫時可能要閣置.................因為小弟有一支更搞鬼既槍會DIY左佢兩部份既裝置,來滿足一下自己先
可以透露吓係咩嗎~

引用:
原帖由 tango1997 於 24-6-2011 21:17 發表

香港九七
惡攪槍?
正呀~ 我都plan緊一個自用ga飛機杯~

發新話題