38 123
發新話題

Ra Sniper Kit For KC-02

Ra Sniper Kit For KC-02

Ra出既Sniper Kit,外管,內管,鏡橋,木身4件,但奇怪的,內管佢既然用番380MM,唔另外出一條更長既,生意手法?
Kit算靚,個木身計番都係600蚊到,算平
不過我可能手工有問題,裝完之後就出事,開槍冇力,有幾槍仲完全冇反應(冇氣出,好似彈夾冇入氣咁)對唔正個哇佬??我槍咀向上再開槍,好正常,水平或向下開槍=冇力,向上開先有力?咁奇怪...
補2張相比大家睇下先,呢套KIT個價係$!&@)

附件

KC-02 1 (2).JPG (41.58 KB)

17-4-2011 01:55

KC-02 1 (2).JPG

KC-02 1.JPG (71.69 KB)

17-4-2011 01:55

KC-02 1.JPG

邊間買?pm 我~thx

問題已經解決,問題出自...鏡橋,RA的鏡橋是金屬制的,但橋上後面3口羅C位,比原裝的厚了,KC02原裝橋上的羅C有2重長度,而RA橋因為羅C位厚左,用原裝短羅C會上不到,而用長羅C...頂住左份BOLT...就係呢到出問題,解決方法而家有3個
1就係用番原裝橋(我用緊),2第搵方法把RA橋的羅C位整深D(應該約1.5~2MM夠哂),3就係換羅C,我冇工具係手,度不了原裝羅C的長度
木身所謂的問題,我個枝見相,套Kit 4件裝,我冇影內管,但提一提,內管前同後都有oring係到,應該係定管用
木身仲有另一個問題,下面羅C,又係上唔到,原裝羅C入面會有戒子係到,要拎走佢先上到,而上面個口就冇問題,不過可能工差問題,扭實左,個中身係會座入個木身到,都座得幾深下,木身尾部,乜都冇,舊膠呢?自己買吧=.=差呢到DD,RA你做咩唔出埋比我地...
PS:380MM管係未去到外管盡的,外管中有加長鋁管係入面,生意手法,等遲下先換條再長既管,去到盡應該約450左右吧
火力,Topgas已經過2J,請用134A!!!
精準度,未試,同埋我要換HOPUP膠,原裝個粒比隻狗咬左野,而家枝野應該有DD漏氣...
KC02原裝HOPUP已經下壓不足,RA橋個位應該都一樣,要唸方法搞好個HOPUP,應該係KC-02最大問題

附件

18-4-2011 17:30

18-4-2011 17:30

引用:
原帖由 km1265 於 17-4-2011 23:15 發表
邊間買?pm 我~thx
西京有賣,黑管冇坑已冇貨
價錢2隻,分有坑冇坑,有坑!&@),冇坑!%*)

我都入手了!
師兄上述問題太部份都可以DIY解決!
其中鏡橋問題,因為RA出個鏡橋無弧度!所以要鑽走!用3分鑽咀已可解決!
hop up台灣友站曾經有教用水喉膠布,但試過會將hop up皮包得太緊!啜住個推彈咀,唔識bolw back!
我就用廢棄既普通hop up剪少少出黎放係面,加高個接觸面!效果可以接受!
我用top gas,最高出力同我支VSR 555 100sp 彈弓一樣,牛牛0.3都係1.4-1.5
仲有一個問題就係佢個位太低!槍身同槍拆低左5mm!師兄張相都有呢個問題!
我個人接受唔到有兩隻角凸左出黎,影響成支槍外觀
所以我放左個膠圈係尾位螺絲到!等佢同支槍身平衡返

附件

18-4-2011 23:07

仲有想問下有無得改善下2邊左右飄的情況呢?
有時就好直,有時就好飄.....真係好飄忽下

我未試射程同命中,下場先試,你枝係冇坑外管?我想搵冇坑,但冇哂貨,不過我套有坑KIT佢平左比我,!^))

我都係想要無坑......無奈地買左有坑
但佢無平比我囉

我見QRFish有銀槍管
椐說都係RA出品

講真....佢D木令我幾失望,佢出14身果時靚好多~

引用:
原帖由 longhei 於 18-4-2011 23:08 發表
仲有想問下有無得改善下2邊左右飄的情況呢?
有時就好直,有時就好飄.....真係好飄忽下
先試試用比較重既豆 0.3以上

我本身都心大心細, 不過見完相d木質 ......... 可以取消.
引用:
原帖由 mujiadam 於 19-4-2011 01:39 發表
講真....佢D木令我幾失望,佢出14身果時靚好多~

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 19-4-2011 05:01 發表

先試試用比較重既豆 0.3以上
已用牛牛 0.3,我諗要試下再重d先得
又要入貨喇

引用:
原帖由 longhei 於 20-4-2011 23:11 發表

已用牛牛 0.3,我諗要試下再重d先得
又要入貨喇
0.3hopup原裝小心壓不夠

已加墊片,聽日落左試試!

38 123
發新話題