29 12
發新話題

有d野...唔識...真係唔好亂來....除非錢多...真o架

有d野...唔識...真係唔好亂來....除非錢多...真o架

近期收到好多外面同學仔向妹仔訴苦, 支槍hopup勁炒, jam彈, hopup調教唔到等....一般比出面"強化"過既槍我地盡量唔跟手尾....免咩鑊!
但今次呢位同學因為加入左我地大家庭, 冒死都同佢拆開睇睇, 發現hopup roller換上大幾個碼又硬既物體...!!!! 大到hopup都教唔到 唔炒就怪啦....仲連條roller sub都頂到彎埋, 有時hopup勁炒 有時chop彈.....都唔知想點....
我地改 但唔會用d咁既方法同物料改, 呢碌我地唔知亦唔想知係咩來....但勸大家真係唔好亂聽d無責任既外人亂講 亂試...講真!!!

留意圖中粒"強化"野既直徑, 用下個腦...粒彈有無可能正常咁通過.....

附件

25-4-2011 01:34

留意2粒頂hopup咕順壓到面容扭曲變晒型...

I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

hahaha... I agree!!
Not every Mod. is good Mod. ...

我都發覺一加硬個兩粒野,D彈一定勁唔穩定,就算唔係炒,都會射射下其中一槍無左HOP-UP....

好彩hop-up e舊野都唔算貴,如果係攪motor同個筒個d就.....真係一有問題就唔見千幾....

換舊咁大既roller replacement 有幾個問題.
1) 個replacement唔一定係 perfect既圓柱體, 變左hop up有一邊頂出D, 有一邊入D, 最後粒彈hop去一邊.
2) 咁大舊頂住晒, 下面粒機米你上到幾緊都無用, 粒粒都飛天
3) 機米上到咁緊同roller鬥力, 個hop up body用黎頂住機米個位好幼. 我試過斷, 好彩可以配番粒celcius, 一樣數.

其實果個粒可以打直放2粒AEG老鼠屎入去, 軟硬度同粗度都係一個好好既replacement.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

嘩, 撞鬼, 麥改到個ROLLER 咁粗..我相信呢D係自家上網學, 又跟唔足既後果...

跟唔足... 似煮重咗米多D喎~ hehehe

認同Elf兄第一個point
Roller唔係真圓的確差好遠
小弟塭左排醫療用衛生喉管
唔同樣本真圓度質素好參差
小弟好彩慍到一隻2.6mm外徑的喉管
真圓度幾滿意

搞咁耐有時覺得aeg hop重好= =

ptw 個原意係當粒彈通過時, 組hopup adjuster會畀粒彈頂起來通過,  而唔係aeg hopup咁, 硬頂~~

試過左改右改~又6.01~又用咩油管~最後發覺原裝野 + 0.2 彈就係最好

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-4-2011 12:39 發表
試過左改右改~又6.01~又用咩油管~最後發覺原裝野 + 0.2 彈就係最好
u've got the point, u're the king......
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

SISTEMA 今大間廠出PTW比用真槍既人train force on force !  點會求其整啲野就話係ptw呀! 一定掂致推出市場 !  用翻原廠正貨啦!

可惜小弟粒ROLLER原裝番黎個窿係偏心好多的.....

引用:
原帖由 rho837 於 26-4-2011 18:53 發表
SISTEMA 今大間廠出PTW比用真槍既人train force on force !  點會求其整啲野就話係ptw呀! 一定掂致推出市場 !  用翻原廠正貨啦!
咁我 又覺得lee間所為大廠出PTW, D位 D料,有點兒那個 .............改唔到緊係用原廠嘢好,但改到緊係......

引用:
原帖由 mike523 於 26-4-2011 21:17 發表

咁我 又覺得lee間所為大廠出PTW, D位 D料,有點兒那個 .............改唔到緊係用原廠嘢好,但改到緊係......
同意,師兄講得好
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 26-4-2011 22:58 發表

同意,師兄講得好
個摩打

29 12
發新話題