29 12
發新話題

[急問]G&P P-Mag for GBB

[急問]G&P P-Mag for GBB

大家好!
我今日去左槍街某著名槍舖買左兩隻G&P GBB P-Mag, 問佢係咪所有G&P M4 GBB都岩用, 佢口口聲聲話係
但係今日我番到屋企入落支G&P M4試, 點知唔fit!
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, 一係就隻匣頂到個bolt lock實一實, 係咪都bolt lock
更嚴重既係有一次明明我已經入實左隻匣,打左一下, 噴晒D氣, 隻匣仲跌左落地爛左!
我想問下究竟係咪每一支G&P M4都fit P-Mag??
而家隻匣爛左應該點計?? 因為根本唔係我有心整爛, 根本係佢UP錯俾我知, 隻匣唔fit搞到損壞!!
我已經打左去個間著名槍舖, 我話我聽日會帶埋支槍去, 到時應該點做??
Thanks!!!

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 08:21 PM 發表
大家好!
我今日去左槍街某著名槍舖買左兩隻G&P GBB P-Mag, 問佢係咪所有G&P M4 GBB都岩用, 佢口口聲聲話係
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, ...
比佢睇點樣唔fit囉~
某著名槍舖,態度已經BAD,宜家仲要...唉...

某間名槍舖,態度真係一時時,又成日捉傻仔,博人唔識嘢過關,大家買嘢真係要少心!

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 20:21 發表
大家好!
冇辦法正常操作, 一係valve對唔正hammer, 一打就噴晒氣, ...
不過又咁講,我都有兩支GP GBB ,分別係 WOC X & fight cat ,兩支用 P-MAG 都正常。

引用:
原帖由 sing106 於 29-4-2011 20:46 發表

不過又咁講,我都有兩支GP GBB ,分別係 WOC X & fight cat ,兩支用 P-MAG 都正常。
我o個支o係e-興趣買, M4 carbine換左Magpul stock, grip, handgrip, 個身同入邊都冇搞過
都唔知點解會唔fit!

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 20:21 發表
大家好!
請問師兄gbb係咩牌子?

G&P....第一個post已經講左...
如果唔係我都唔會咁白痴post上黎啦...

引用:
原帖由 tst99132 於 29-4-2011 21:14 發表
G&P....第一個post已經講左...
如果唔係我都唔會咁白痴post上黎啦...
sorry,我睇漏左,
唔好勞氣住,請問師兄入匣前有冇先"上膛",因為小弟枝槍唔先"上膛"入匣,就會有咁0既問題

引用:
原帖由 kimberCDP 於 29-4-2011 21:18 發表

sorry,我睇漏左,
唔好勞氣住,請問師兄入匣前有冇先"上膛",因為小弟枝槍唔先"上膛"入匣,就會有咁0既問題

唔拉一下會kick住,我有試過,結果係打左一下,明明仲有彈, 但係就bolt lock左

有機會個隻匣個valve lokcer太高,或打果陣"壓"得唔夠低,頂到bolt邊

照計GP GBB 用番 P-mag 應該無問題 , 我支KA 及 PRIME GBB 用 P-Mag 都無問題 ! 如上膛動作做足至上匣 , 理應無跌匣嘅情況 , 但無論如何樓主都應同嗰間不知名嘅槍店理論吓 !  

回覆 1# 的帖子

唔會上唔到?係咪有啲位咩磨合呀!定還是你隻甲頂得太上頂住個飛機,所以個飛機去唔到後所以噴晒D氣
我自己啲飛機同甲都磨成咁啦!,你可以睇睇....

引用:
原帖由 ming7778 於 29-4-2011 23:27 發表
唔會上唔到?係咪有啲位咩磨合呀!定還是你隻甲頂得太上頂住個飛機,所以個飛機去唔到後所以噴晒D氣
我自己啲飛機同甲都磨成咁啦!,你可以睇睇....
http://i1136.photobucket.com/albums/n499/ming7778/IM ...
咁係咪即係我插住隻匣拉番百零二百下雞就會磨合到....?
Thanks anyway..

回覆 13# 的帖子

YES....自然磨合

咁樣自然磨合法, 會唔會好累呀 !

29 12
發新話題