18 12
發新話題

新加坡數位迷彩 新入手

新加坡數位迷彩 新入手

gd1893 新加坡現場報導 :
(咁耐無出post,一出就黎過海外報導,算係咁喇掛?)
  (好熱...真係好熱...)

SAF既IBA係德國Mehler生產既來路貨...

我想問下樓主
你E套野出唔出到境?
因為好似幾好睇我想要反件

賀~~請問一下c兄佢地對哥踢死boot易唔易買,因為我都想整番對啦?and 新加坡邊度會多歡迎遊客0既軍品店喔?thx

引用:
原帖由 cls6437 於 30-4-2011 01:07 發表
我想問下樓主
你E套野出唔出到境?
因為好似幾好睇我想要反件
之前見過係台灣0既拍賣區有人長期賣緊新加坡軍0既野,又可以訂喔

cls6437 : 我呢一刻人仍然在新加坡,所以未答到你。
            但我睇唔到咩理由出唔到境,(At least無話係controlled items)
            再者,賣既地方係成個市場都賣軍品,
            D兵自己都去買,如果犯法的話新加坡政府早就應該拉人封艇喇掛,仲比咁多間舖開咁多年?

其實係幾好睇既,係另一套華人著上身唔會覺得奇怪既裝備囉。  

tktom : 應該唔難搵,沉日我無刻意留意goretex boots,但好似見到有得賣。
         果位台灣賣家應該都係從我去果到買既,
         老闆有同我提過,話有一個香港人同一個台灣人分別都有黎入貨返去賣,
         仲問我駛唔駛入多一兩套黎賣添...?

軍品店除左呢堆野入手喜Army Market之外,暫時未係市區見到。(我沉日下晝落機,未行得多掛?)
         而Army Market呢頭都係咩人都賣既,遊客都歡迎。
         其中有幾間舖仲識講廣東話添! 好有親切感!

其實Army Market既「軍品店」同香港果D好唔同,
         反而似係台灣老松果頭果幾間,雜貨店Style,堆晒係到任搵任睇,
         入鋪睇野買野都真係幾開心架,可惜呢隻style係香港的話應該會做唔住...

引用:
原帖由 gd1893 於 30-4-2011 09:32 發表
cls6437 : 我呢一刻人仍然在新加坡,所以未答到你。
            但我睇唔到咩理由出唔到境,(At least無話係controlled items)
            再者,賣既地方係成個市場都賣軍品,
            D兵自己都去買,如果 ...
唔該晒c兄0既詳盡解答
台北老松哥邊我都留底唔少腳毛同小朋友係哥邊,另外西門町d軍品店我自己又同哥邊d fd去過買野同做初,都ok親切,又同d老闆同d店員勁吹水,有次仲見到成班新入伍0既mp妹妹係度訂憲甲~~~
唔知香港哥份賣家係邊度擺貨黎賣喔?因為新加坡都幾遠下,真係要搵次自由行過去行下先~~不過當然如果boot先係hk搵到就最好啦~

回覆 5# 的帖子

請問c兄,係唔係呢個位置啦?
http://www.streetdirectory.com/a ... e=15507&level=6

唔駛客氣,我就同老松果間 「宏『升』」相熟囉,
仲介紹左唔少朋友過去買,過到去同老闆講係我介紹既都okay架...

西門町「捷『炮』」就透過香港某位殿堂級前輩介紹認識既。

x x x

香港果位SAF賣家呢... 真係唔知佢仲有無拎貨賣woh,
我都係早一兩年前係「先『風』」見過有人寄賣上一代既SAF LBV同上一代SAF迷彩咋,
跟住就無見過SAF野賣喇...

Army Market就係你貼果到喇~!
引用:
原帖由 tktom 於 30-4-2011 11:33 發表

唔該晒c兄0既詳盡解答
台北老松哥邊我都留底唔少腳毛同小朋友係哥邊,另外西門町d軍品店我自己又同哥邊d fd去過買野同做初,都ok親切,又同d老闆同d店員勁吹水,有次仲見到成班新入伍0既mp妹妹係度訂憲甲~~~
唔 ...

回覆 8# 的帖子

唔該晒c兄~~

頭先去Army Market整名條果陣順手問過:-

現役SAF Goretex Combat Boots就SGD $70-$90不等。
SAF CGF Gallet Spectra頭盔 SGD $70-$200不等。
SAF Goretex Jacket (pixellised camouflage)就 SGD $85-$130不等。
引用:
原帖由 tktom 於 1-5-2011 20:40 發表
唔該晒c兄~~

引用:
原帖由 gd1893 於 2-5-2011 01:03 發表
頭先去Army Market整名條果陣順手問過:-

現役SAF Goretex Combat Boots就SGD $70-$90不等。
SAF CGF Gallet Spectra頭盔 SGD $70-$200不等。
SAF Goretex Jacket (pixellised camouflage)就 SGD $85-$130不等。 ...
感謝c兄回報價錢

唔駛客氣~ 你都快D去搞套返黎一齊玩啦~
引用:
原帖由 tktom 於 9-5-2011 13:56 發表

感謝c兄回報價錢

早幾日之前係隔離台貼過,唔記得過黎同CGF既朋友share添...

(1) SAF Intergrated Body Armour (IBA) in details :

(2) SAF Pixelised Camouflage Pattern No.4 Dress in details:

(3) SAF Pixelised Camouflage Pattern Head-dress and Field First-aid Dress in details :

18 12
發新話題