發新話題

剪彈弓用咩工具剪?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 23-5-2011 14:01 發表

紅筒都得架
銀筒唔洗另買嘛.
用大力筒有個比改hop up既好處.
hop up俾落粒彈度既hop唔係RS既rifling咁可以令到粒BB彈overcome air friction, 而只係俾少少 upward trajectory令佢飛遠D. 個trajectory會好似轉90度, inverted 既 S 字.
如果粒彈唔係一條直線, 你只可以zero枝scope去某一個距離. 打大場可能60-80m. 打細場可能30米.
個問題係, 如果你set左打80, 即係個trajectory係頭40米會比你個crosshair高, 跟住20米engage敵人. 你可能瞄心口, 打中條頸, 牙, 面. 一鎗金/紅都死啦, 莫講一saw咁full.
相反地, 如果你set左打30, 跟住engage 80, 你就要用枝scope既compensation去瞄. 問題係, 唔係枝枝鏡有..
我唔係鼓勵任何人係香港地打犯法力. 依個只係學術上既討論.
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 jpg 於 23-5-2011 05:42 發表

我以前都唔信打到100米.
我個fds仲可以打中個個人feel 到叫死.
佢話紅bolt 已經可以, 所以用到銀bolt, 我諗100米 easy job.
100m..... 會不會是子彈飄過去而已啊

引用:
原帖由 spec.ops. 於 23-5-2011 14:01 發表

紅筒都得架
同意
銀筒覺得根本係穩笨∼∼∼

引用:
原帖由 seals9121 於 23-5-2011 19:23 發表

絕對不是

引用:
原帖由 aramua 於 23-5-2011 21:35 發表

同意
銀筒覺得根本係穩笨∼∼∼
咁我又未試過喔
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 Elf 於 23-5-2011 21:38 發表

絕對不是
加埋用3珠或以上

你地用m4 +銀筒計, 定m16 管 + 銀筒計先

引用:
原帖由 seals9121 於 23-5-2011 19:23 發表

打到人, 個人FEEL 到, 咁算唔算飄過去.

引用:
原帖由 Nadesico 於 24-5-2011 02:33 發表
你地用m4 +銀筒計, 定m16 管 + 銀筒計先
無乜分別. 一樣FEEL到

引用:
原帖由 Elf 於 24-5-2011 03:49 發表

無乜分別. 一樣FEEL到
M16彈道會定D

100M ? ..... 難道我看錯了
100M 我練蹲姿射擊時都有難度... bb100m 唔跌... 實在要親眼看看
另外 M90 .25 應該系  1.1j 左右吧

引用:
原帖由 seals9121 於 8-7-2011 00:22 發表
100M ? ..... 難道我看錯了
100M 我練蹲姿射擊時都有難度... bb100m 唔跌... 實在要親眼看看
另外 M90 .25 應該系  1.1j 左右吧
用紅筒時你就會明白100M係幾咁容易到

引用:
原帖由 spec.ops. 於 8-7-2011 01:11 發表

用紅筒時你就會明白100M係幾咁容易到
小弟本身用開藍筒的,如果轉用紅筒,咁hop up方面使吾使再調較過?thanks

引用:
原帖由 billy西 於 10-7-2011 18:37 發表

小弟本身用開藍筒的,如果轉用紅筒,咁hop up方面使吾使再調較過?thanks
一定要啦

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-7-2011 19:42 發表

一定要啦
Thx c兄。咁如果用紅筒打咩彈先會搵定啲?

發新話題