發新話題

筒 - 彈重 - 力 - 對換表

好野要支持

好想知相同彈簧唔同彈重, 對初速度的影響, 否則都好算出J 數
Systema all the way. Porsche all the way....

會唔會全部以無hopup計算 ?  我都好想幫到手

當然

呢個星期六我盡量幫你拿數據,我都好想知     
Systema all the way. Porsche all the way....

儲到各種唔同Setup既PTW,咁D數據就有?發性了
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-9-2011 12:57 發表
儲到各種唔同Setup既PTW,咁D數據就有?發性了
一起拉

初步地睇, 原來 筒身, 彈弓, 管長 同管徑既combination 會影響彈速既波動.
徑細, 波動大
管長, 波動大
筒大(指cylinder size, 唔計彈弓), 波動細

筒大(指cylinder size) 係唔係指 全量 同 3/4量 ?
係的話紅筒行m130會比藍筒行m130好 ?
thanks
引用:
原帖由 Elf 於 15-9-2011 22:50 發表
初步地睇, 原來 筒身, 彈弓, 管長 同管徑既combination 會影響彈速既波動.
徑細, 波動大
管長, 波動大
筒大(指cylinder size, 唔計彈弓), 波動細

波動是指?
數據波動? 粒BB波動?
波動指變數?

BB彈初速波動

引用:
原帖由 frank9394 於 16-9-2011 10:00 發表
筒大(指cylinder size) 係唔係指 全量 同 3/4量 ?
係的話紅筒行m130會比藍筒行m130好 ?
thanks

紅筒行m130會比金筒行m130穩定

引用:
原帖由 Elf 於 16-9-2011 11:57 發表

紅筒行m130會比金筒行m130穩定
如何解釋,氣量問題? 

唔通 ......... 全量氣會全向前出, 3/4量部份氣會係槍身入面亂吹引起問題 ? 講下笑唔好打頭.
引用:
原帖由 seals9121 於 16-9-2011 12:02 發表

如何解釋,氣量問題? 

個人經驗, CQBR管比M4,M16管使彈道更穩定
內管並不是越長越好的...和真鐵相反

引用:
原帖由 terrylui 於 16-9-2011 12:58 發表
個人經驗, CQBR管比M4,M16管使彈道更穩定
內管並不是越長越好的...和真鐵相反
咁射程方面呢? 係咪長D好

發新話題