發新話題

筒 - 彈重 - 力 - 對換表

引用:
原帖由 Elf 於 18-9-2011 12:49 發表

嚴禁間接或直接討論任何改裝 2J 或以上之話題。

我地係原裝, 唔係改裝, 照字面解應該無犯規?
因香港法定的玩具火力限制是2J以下且不能擁有該火力以上的玩具槍...
CHING 的POST有間接暗示你擁有該火力以上的玩具槍...所以替你擔心...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 19-9-2011 14:43 發表
咁ge setting我試左,用紅筒粒彈睇落速度快d, 但射程差不多...

不如真係搵日出來大家一齊研究下咩setting 係最好...
攪TUNE槍日?呢個提議好喎,不過地方難求
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 terrylui 於 19-9-2011 18:23 發表

因香港法定的玩具火力限制是2J以下且不能擁有該火力以上的玩具槍...
CHING 的POST有間接暗示你擁有該火力以上的玩具槍...所以替你擔心...
我都無講過枝鎗係香港

成日見到大家講黑筒M90 1.2J....
但我支真係射黎射去都係得0.95~1.0J..
唔通真係頂唔實個cylinder....?

引用:
原帖由 Elf 於 19-9-2011 23:10 發表

我都無講過枝鎗係香港
不過響九龍?,hehe!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 19-9-2011 23:43 發表

不過響九龍?,hehe!
其實係新界

引用:
原帖由 terrylui 於 19-9-2011 18:23 發表

terry 兄我無意冒犯, 你亦都有心
我唔係想挑戰權威, 如果版主出聲話有問題我都會唔再討論
只不過據字面解, 改裝為2J以上先唔可以. 原裝2J以上係灰色地帶. 依個只係我對版規既個人詮釋, 詳情就要版主們細解..
好似車咁, 錢七唔可以非法改裝條響喉, 但係架拉利原裝就響到爆我幫佢唔到架喎

當然, 我地就算討論2J以上既PTW亦唔代表我地會係香港使用2J以上既鎗.......架嘛.........係咪

引用:
原帖由 Elf 於 20-9-2011 00:47 發表

其實係新界
你講架

引用:
原帖由 Elf 於 20-9-2011 00:55 發表
當然, 我地就算討論2J以上既PTW亦唔代表我地會係香港使用2J以上既鎗.......架嘛.........係咪

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-9-2011 01:12 發表

老友, 你笑得咁奸唔得喎
做人要誠實D, 知唔知

引用:
原帖由 Elf 於 20-9-2011 01:48 發表

老友, 你笑得咁奸唔得喎
做人要誠實D, 知唔知
我同你都一樣咁誠實架

師兄,我個支用原裝黑筒,原裝10"管,得0.66j....
引用:
原帖由 pc19991057 於 19-9-2011 23:28 發表
成日見到大家講黑筒M90 1.2J....
但我支真係射黎射去都係得0.95~1.0J..
唔通真係頂唔實個cylinder....?

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 22-9-2011 18:51 發表
師兄,我個支用原裝黑筒,原裝10"管,得0.66j....
筒個可能唔夠油? 我試過太少油會唔密氣的

發新話題