發新話題

筒 - 彈重 - 力 - 對換表

好野要支持

好想知相同彈簧唔同彈重, 對初速度的影響, 否則都好算出J 數
Systema all the way. Porsche all the way....

呢個星期六我盡量幫你拿數據,我都好想知     
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 spec.ops. 於 15-9-2011 12:57 發表
儲到各種唔同Setup既PTW,咁D數據就有?發性了
一起拉

引用:
原帖由 Elf 於 16-9-2011 11:57 發表

紅筒行m130會比金筒行m130穩定
如何解釋,氣量問題? 

引用:
原帖由 terrylui 於 16-9-2011 12:58 發表
個人經驗, CQBR管比M4,M16管使彈道更穩定
內管並不是越長越好的...和真鐵相反
如此說法也不是第一次聽說,就好像 6.04 較 6.01 更準一樣, 可惜實際發現 6.08 也並不是比6.04 更準

內管越長如果氣量足確實是增加初速,不過藍黑筒不是全氣量 ... 所以測試是不是應該包含 全氣量和3/4 ?

引用:
原帖由 ayaka 於 16-9-2011 17:13 發表

係...打開1.2J game真係發揮唔到
但用紅筒真係好直好遠
1.2game 連 110都用唔到 =( 只能黑筒,有時我黑筒都上到 1.2x...
今日數據收集失敗∼ 好多因素影響,筒鬆緊度又有影響 130 +  0.3g 2.20j 有時候變動得好厲害, 原裝6.04

引用:
原帖由 Elf 於 20-9-2011 00:55 發表
當然, 我地就算討論2J以上既PTW亦唔代表我地會係香港使用2J以上既鎗.......架嘛.........係咪
對於這個條例我亦都有疑慮,2J 的定義是使用0.20g bb 2J ?

那麼如果玩M130, 0.20 大約1.9J( 有錯請插) 但M130 點都會用0.30g 左右的BB ,絕對上 over @W#$@#$ ...

這個怎麼算

希望有Ching 指教

上星期幫手拿數據,  M130 0.20 marui bb 標準 M4A1 長  6.04,  有 1.87J
              換PDI .01 就已有時有............. 等有更多數據send 就send 比Ching

引用:
原帖由 spec.ops. 於 23-9-2011 00:10 發表

公告就公告D唔過2J力既,私人果D咪私人分亨或PM留領取囉
法例上限制的2J是以 0.20bb 計算? 如果 130 + 重彈,明明過火,測試又用0.2, 豈不是乃他不和? 我是困擾這個問題

發新話題