104 1234567
發新話題

[VFC] VFC MP5 香港試打活動(WGC shop) + G36 外觀照片

VFC MP5 香港試打活動(WGC shop) + G36 外觀照片

今日三時多到達已見到很多槍友, 立即走去試打,
感覺不錯, 只是後座力比WA M4 小一點, 不過個人感覺是可接受,
比maruzen GBB mp5k 的後座力實在很多

• 應鋼就鋼, 應膠的就膠,  整體感覺得紮實,
  • 因已拿到版權, 刻字很足夠, (或者有些是印字...) 小弟不熟真鐵, 不知是否正確跟足真鐵版本
  • 拍打回摚可以做到,
  • 彈匣可以自由選用有後定及沒有後定的零件(已包括)
  • 港元$2740 包一匣, 後定與不後定套件, 一技硬托, mp5A2
  • 有多種配件可後購
  • 即日訂購配件可享折扣(大約九折)
  • 會員買整槍有九五折
  • 也有套裝選擇, 大約是有伸縮托, 電筒, 三匣, 49XX港元(忘了)
  • 大約六月尾到貨

bonus : 無限食物及飲品供應, 美女展示mp5

試打影片, 可做拍打動作, 氣嘴上不實跌了下來(聲音像彈殼撞地聲音, 不要誤會), 看來是震動太多鬆了!!

http://www.youtube.com/watch?v=FTqU7YUDF9M

以下是今天拍的相片

說明書印刷不錯

槍機很精美, 想問問那個金屬線是什麼??

RIS可供選購, 三百多港元

這是正價價目表, 折扣表沒有拍..:lol

刻字(印字)齊全

伸縮托很貴, 小弟沒有訂...

只有全縮及全開, 沒有中間間格

小弟不才, 想知道那個金色東西是什麼

同場有G36., 彈匣比WE好看很多, 那個彷子彈的零件其實是氣缸, 有創意 但只是樣版, 未可試打...

因為拿到版權, 刻字比WE齊備

同場有美女展示mp5, 可惜各槍友都在忙看槍, 冷落了兩位美女...實在不好意思

電筒手托比較好看, 所以也訂了電筒手托

'

果隻髮夾仔真槍都有
唔記得有乜用

枝野有無得無彈cut氣?

引用:
原帖由 sunny2014 於 28-5-2011 19:09 發表
果隻髮夾仔真槍都有
唔記得有乜用

枝野有無得無彈cut氣?
有的, 可選擇無彈停打, 或無彈繼續打

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 28-5-2011 19:11 發表

有的, 可選擇無彈停打, 或無彈繼續打
無彈停打會唔會連bolt都要後定?

外觀OK,冲壓做得唔錯,不過內涵用料無嘜誠意,全是鋅壓鑄,强度好值得懷疑,如果可轉用MIM鋼件會更吸引。仲有果個boltlock 夾,設計强差人意。Lock 多兩野飛機可以埋單。。。。。

我也有這個憺心, 不過都是第一支mp5 GBB, 應該有廠商出強化補品,

希望RATECH會出改良鋼件.. 哈哈

點解叫A2同A3?

個receiver唔係A4同A5來的嗎?

引用:
原帖由 MKL04438 於 28-5-2011 19:56 發表
點解叫A2同A3?

個receiver唔係A4同A5來的嗎?
睇槍炮世界話要分A2/A3同A4/A5就只可以睇有冇3點放功能

咁貴........如果買伸縮尾, 後備匣都四千蚊啦....
又要等到六月尾...等埋配件....都唔知幾時先入到手......唉....

引用:
原帖由 jasonma49 於 28-5-2011 20:09 發表

睇槍炮世界話要分A2/A3同A4/A5就只可以睇有冇3點放功能
哦,唔該晒

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 28-5-2011 20:23 發表
咁貴........如果買伸縮尾, 後備匣都四千蚊啦....
又要等到六月尾...等埋配件....都唔知幾時先入到手......唉....
淨槍呢個價錢都勉強接受到既...
但要伸縮托要八舊幾水...好搶錢T^T

希望佢出多D款既成槍,最好有埋舊款receiver同直匣^^
咁我就可以整枝70年代既產物^^

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 28-5-2011 20:23 發表
台灣話唔會出A3

引用:
原帖由 sunny2014 於 28-5-2011 20:38 發表

台灣話唔會出A3
咁姐係要等WE啦...

留意下條片(0:11-0:12)....
注意槍頭有粒野跌出黎
同早前另一條片情況一樣(2:20-2:21)
http://www.youtube.com/watch?v=KefzMuQ1zR0

我冇眼花下話個伸縮托862....

104 1234567
發新話題