發新話題

[VFC] VFC MP5 香港試打活動(WGC shop) + G36 外觀照片

回覆 55# 的帖子

我對HK的真鐵應知不多,但真野在加工上照理係衝壓上去?
如深刻咪有點怪?

引用:
原帖由 siriochow 於 30-5-2011 13:11 發表
我對HK的真鐵應知不多,但真野在加工上照理係衝壓上去?
如深刻咪有點怪?
我只係想要番兩行字啫................而且打字粒打到花咗凹咗咪............

引用:
原帖由 PMX 於 30-5-2011 10:37 發表
有無師兄有興趣搞團刻 ?
有!!
我對過真鐵相,JAC呢兩行野彷真度有90%...........字辦我可以提供,只係有冇師兄可以有計執相?
我係電腦白痴..........

咁我幫你問問我朋友,但係其實你留意下街上有過D咩亞加力刻字同介字都做到,但係咁我有更好idea,大陸搵人搞好易,搶不能帶姐但有冇念過叫人刻set衝子返來呢?
搵木撬底然後衝應該好手工既無問題

回覆 63# 的帖子

"你想"台有位師兄有台CNC刻字機....有幫人刻字的服務
如果師兄你有真槍MARKING的正面圖...可以放上黎丫
好多人都識改圖!

GOOGLE到一個香港BLOG
有好多入門CNC機....唔知BLOG主會唔會做刻字服務呢

http://hk.myblog.yahoo.com/id19642000/article?mid=3450

引用:
原帖由 ayaka 於 30-5-2011 14:44 發表
"你想"台有位師兄有台CNC刻字機....有幫人刻字的服務
如果師兄你有真槍MARKING的正面圖...可以放上黎丫
好多人都識改圖!
問題係我冇打印機同掃瞄器呀咁.............而且更唔知如何以原尺吋上傳............
所以想睇吓有冇師兄想搞團刻............

印過張冇摺痕............不過"Germany"隻細 m 字都係掃唔到..........

其實你可以用自由樹脂(吉之島十蚊條). 加熱後會變軟, 再用力壓上去, 冷卻後取出, 就用變成陽模,

再用印台印下墨水, 係紙上面再印, 咁就搞惦個稿啦!!!

CNC印我唔太知, 但鐳射刻我見友台有師台成日玩, 你可考慮下.

http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=136897

最緊要有白底黑字稿

估唔到有 gum 多人有興趣 , 依我所見係差9mm marking , 同 make in Germany 呢兩個刻字 ! 另外我見友台連個 bolt 都有marking ...不過我覺得大家都好有機會會換 bolt , 可以唔駛諗住 !
塑膠戰隊

回覆 69# 的帖子

無錯....亞鉛BOLT應該都要換

F22~
幫你勾左出黎,但係得張相冇尺寸,我都係估估下
如果比到D尺寸我可以幫你再改一改準D

附件

30-5-2011 20:19

引用:
原帖由 vaanip 於 30-5-2011 20:07 發表
F22~
幫你勾左出黎,但係得張相冇尺寸,我都係估估下
如果比到D尺寸我可以幫你再改一改準D
感激不盡!!
咁如果成張紙原圖比你會唔會更準?

回覆 72# 的帖子

會~
PM PM.......

wgz到貨啦....收工去攞

發新話題