發新話題

VFC MP5 GBB 開箱文

引用:
原帖由 mk23 於 7-6-2011 10:49 發表
上兩個月先2000仟蛟買M2了連整set ARMS mount買比人, 重之等多陣先la....
跳樓價
Never Forget

回覆 102# 的帖子

Aimpoint Comp M becomes hard to find in the market since this is an old school scope now. This is a perfect match with an old school weapons like MP5. Good collection and keep it well!

各位vfc用家,新版匣可能會唔同而家既刻字,而家laser marking(銀色),所有舊版匣有買襯手

引用:
原帖由 Pan 於 7-6-2011 18:48 發表
各位vfc用家,新版匣可能會唔同而家既刻字,而家laser marking(銀色),所有舊版匣有買襯手
O.... 逼我出手
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 桸藍 於 7-6-2011 20:25 發表

O.... 逼我出手
除第一水跟槍匣係刻印外,其他都已經係laser

引用:
原帖由 Pan 於 7-6-2011 20:49 發表

除第一水跟槍匣係刻印外,其他都已經係laser
師兄,你係咪指magazzine下面邊果個9mmx19的刻印?
我上星期六買的同跟鎗的都是一樣哦!

引用:
原帖由 RCman 於 7-6-2011 21:07 發表

師兄,你係咪指magazzine下面邊果個9mmx19的刻印?
我上星期六買的同跟鎗的都是一樣哦!
今日我買都係,但聽講賣埋黎水下一水就會係laser marking
Btw,係三斤買?

引用:
原帖由 Pan 於 7-6-2011 22:03 發表

今日我買都係,但聽講賣埋黎水下一水就會係laser marking
Btw,係三斤買?
我星期六在X工房買的。

引用:
原帖由 RCman 於 7-6-2011 22:08 發表

我星期六在X工房買的。
而家d匣斷市

在此多謝vaanip師兄幫忙畫圖,終於刻咗啦........... 雖然唔係深刻,但我都收貨啦..........
各位點睇?

染唔染番黑色好?

收到多位師兄問我如何磨滑同要磨邊忽,在此借位解答.............

bolt底同hammer接觸面,適用所有GBB............

呢塊[valve lock]條利邊

塊[valve lock]唔磨利邊就會做成呢度刮蝕,新槍返嚟兩匣已經起坑

hammer個曲面唔夠順滑,好似起幾級咁,用粗砂布省到成一個曲面啦...........

一定要磨係撞針座頂水口...........

至於份hop up係點拆呢?
A:正路做法係先拆外管(槍身兩支六角匙及前準星內大螺絲)然後打hop up座拆出.........
B:邪道法係只拆hop up座塊版之後揾啲唔要電槍管由前面打入去,只推介比有心換內管及有一定技術人仕,有乜東瓜豆腐本人唔會負責.........
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 F22 於 8-6-2011 07:16 發表
在此多謝vaanip師兄幫忙畫圖,終於刻咗啦........... 雖然唔係深刻,但我都收貨啦..........
各位點睇?
染唔染番黑色好?
師兄...咩價位呢

引用:
原帖由 F22 於 8-6-2011 07:56 發表
收到多位師兄問我如何磨滑同要磨邊忽,在此借位解答.............
bolt底同hammer接觸面,適用所有GBB............
呢塊[valve lock]條利邊
塊[valve lock]唔磨利邊就會做 ...
佢 D 水口真係好利...琴晚差 D 比佢界損...

已敗家....而家差個伸縮柄

引用:
原帖由 Pan 於 8-6-2011 12:29 發表

師兄...咩價位呢
四十九個大洋,平靚正啦........

發新話題