25 12
發新話題

WE M4 Cqbr open bolt 安裝npas kit問題

WE M4 Cqbr open bolt 安裝npas kit問題

早幾日係軍軍軍買左枝刻字既WE M4 CQBR OB......但太大力~穿底中....睇左師兄post, 琴日去買左npas
想請問有冇師兄已經安裝左?
上網都未search到有安裝教學, 枝槍又無跟說明書同爆炸圖 .....後來搵到M14個安裝教學, 見到要剪彈弓.....
想請問M4安裝npas要唔要剪彈弓? 定係拆開就咁裝上去就ok? THX!!

引用:
原帖由 uncle1212 於 16-6-2011 12:27 PM 發表
早幾日係軍軍軍買左枝刻字既WE M4 CQBR OB......但太大力~穿底中....睇左師兄post, 琴日去買左npas
想請問有冇師兄已經安裝左?
上網都未search到有安裝教學, 枝槍又無跟說明書同爆炸圖 .....後來搵到M14個安裝教 ...
你拎個BOLT出黎...
拆左BOLT頂果條野先(一字螺絲).
之後拆埋前面果舊膠(十字螺絲),
拆BOLT左手面果塊膠,要NEW佢出黎既!
之後就扑開BOLT中間果條PIN!
拎個飛機出黎,之後你留心睇下飛機中間都有條PIN,,好幼既!扑埋佢出黎!
之後就會跌2樣野出黎,一條彈弓,同埋一個雀龍,換左粒NPAS入去!
裝返哂D野就得

thx !!!!!!

因為NPAS減力太多, 其他步驟其實係較返大力D

引用:
原帖由 fai84 於 16-6-2011 01:15 PM 發表
因為NPAS減力太多, 其他步驟其實係較返大力D
唔明!

最慘係無說明書......琴晚拆過一次, 見到果兩pin我就企左係度~今晚要買工具去拆.... , 同埋打左一隻匣都無已經見有明顯既磨損, 我估2-30隻匣度就要換parts......

引用:
原帖由 uncle1212 於 16-6-2011 01:39 PM 發表
最慘係無說明書......琴晚拆過一次, 見到果兩pin我就企左係度~今晚要買工具去拆.... , 同埋打左一隻匣都無已經見有明顯既磨損, 我估2-30隻匣度就要換parts......
好易拆咋喎,冇咩特別工具

我屋企無咁細既工具撞果Bolt條pin出黎

引用:
原帖由 uncle1212 於 16-6-2011 13:46 發表
我屋企無咁細既工具撞果Bolt條pin出黎
六角匙/是但粒支釘之後搵個鎚細細力扑佢出黎~

縮縮北行鳥 =口=

不過小心BOLT頂果舊膠(+頭)<---依粒螺絲好易死.....

回覆 10# 的帖子

你指個十字位?

CHING點解你有刻字ga
我問3軍0個陣佢同我講冇!!!!
駛唔駛+ $????

回覆 12# 的帖子

軍軍軍有刻字wo~好似加多兩條紅衫魚就有刻字, 不過無說明書囉.....

依家卖紧几钱啊!唔要CQB, 唔该! 全开膛M4

新手一問WE 槍可以用WA野

25 12
發新話題