發新話題

想加入ptw呢個大家庭~但有幾個問題~希望各師兄指教

想加入ptw呢個大家庭~但有幾個問題~希望各師兄指教

小弟己爬文~想買supermax kit~但不知呢個kit有冇m16a4~
如果冇m16a4的話...可唔可以買m4 kit再砌多個上身?
如果咁樣要洗幾多錢~玩得ptw我預左洗錢架啦.....
因小弟都幾高大下~對長槍的應付不難~同埋小弟真係對m16a4情有(毒)中
唔該各師兄為我解憂....謝謝!

引用:
原帖由 →刃← 於 24-6-2011 02:08 發表
小弟己爬文~想買supermax kit~但不知呢個kit有冇m16a4~
如果冇m16a4的話...可唔可以買m4 kit再砌多個上身?
如果咁樣要洗幾多錢~玩得ptw我預左洗錢架啦.....
因小弟都幾高大下~對長槍的應付不難~同埋小弟真係對m16 ...
Buy Max, personally think its much better, m16a4 i dunno, you should get some real stuff like rail, M4A1 Max kit ~$7500, pay $300 more to let others help u to make it, 可以make個M16upper receiver, but M4 dun have fixed stock
You can also buy a few more upper receivers so u can play CQB, outdoor battle or sniper battle too, just my suggestion, if my comments are wrong, please fell free to correct it =]

M16只有成槍,得GEN3同MAX
三六轟一轟,敵人企唔穩!

SUPER MAX kit有fix stock版
可以自己換過個前擔改m16a4又得, 買多個upper砌又得!
不過supermax用其他筒要車筒身...麻煩d

不如買支有burst版的m16a3成槍啦(唔知有無貨)
換條m5就ok....max換筒又唔洗煩!

引用:
原帖由 ayaka 於 24-6-2011 12:05 發表
可以自己換過個前擔改m16a4又得, 買多個upper砌又得!

原裝M16外管應該冇喇,要配就得鴨仔

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-6-2011 13:20 發表

原裝M16外管應該冇喇,要配就得鴨仔
應該仲有原裝M16 BARREL SET 賣..
AT LEAST 我呢邊仲有..

你係咪諗住打銀筒 洗唔洗咁邪惡

WGZ重有見到有一套 M16 barrel set
不過話係2007 ver.....唔知有咩分別呢

唔該咁多位師兄解答!
最後決定......
買m4 kit
買多個upper砌
謝謝各位

引用:
原帖由 ayaka 於 24-6-2011 16:54 發表
應該OK,用得落08版

引用:
原帖由 spec.ops. 於 25-6-2011 01:30 發表

應該OK,用得落08版
07版個HOP座係咪話入面無左用黎hold住粒彈的小凹位?

引用:
原帖由 ayaka 於 25-6-2011 15:24 發表

07版個HOP座係咪話入面無左用黎hold住粒彈的小凹位?
你講果個應該用黎改善供彈不順既,應該係07開始有

引用:
原帖由 ayaka 於 24-6-2011 12:05 發表

新個D筒坑位聽聞開大左, 唔洗界多刀就可以落S. MAX
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 ayaka 於 24-6-2011 16:54 發表
好似07頭同尾, 管好似有唔同.
好似07年頭係6.10
07尾6.04
好似.唔100%SURE.

引用:
原帖由 jpg 於 26-6-2011 17:08 發表

好似07頭同尾, 管好似有唔同.
好似07年頭係6.10
07尾6.04
好似.唔100%SURE.
原來係咁~
上網睇到個條話係6.04的~

發新話題