30 12
發新話題

[others] 請敎飛機的組裝

支野砌左出黎幾靚仔咁喎~~

有冇師兄知道個條彈弓點樣整入去.. 完全勾唔到中間條pin...
thx

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 00:47 發表
有冇師兄知道個條彈弓點樣整入去.. 完全勾唔到中間條pin...
thx
彈弓先裝左入膠tube果part,打入左條pin之後。
跟住羅銀色果粒(記住入左個O-ring先)....羅另一條合長度的pin....打入去....留番一個空位夠果條彈弓過就ok
拉出長果條彈弓..對住個圈....卡入銀色果件parts的pin位....對好位打入去就完成。

如果你先把彈弓套左入銀色果件parts先.....sorry!你係拉唔到足夠長度的coil入膠件果個hole入面!

引用:
原帖由 RCman 於 20-7-2011 09:32 發表

彈弓先裝左入膠tube果part,打入左條pin之後。
跟住羅銀色果粒(記住入左個O-ring先)....羅另一條合長度的pin....打入去....留番一個空位夠果條彈弓過就ok
拉出長果條彈弓..對住個圈....卡入銀色果件parts的pin位. ...
thx u so much 今晚試試先!!!!!!!

有冇師兄知 buffer retainer果組點裝
我砌果陣 grip位上果粒6角鏍C 會頂左佢上去....

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 11:40 發表

thx u so much 今晚試試先!!!!!!!

有冇師兄知 buffer retainer果組點裝
我砌果陣 grip位上果粒6角鏍C 會頂左佢上去....
buffer retainer有兩粒screw
一粒係由下而上lock住個Grip<<呢粒應無問題
另一粒細D的基米係上面lock入去,作用係調校個upper body的。
如果上下身入左pin都有少少扭動,甘果粒基米就要扭出DD...頂起少少upper....
之後接合上下身是就會緊接很多。

引用:
原帖由 RCman 於 20-7-2011 12:23 發表

buffer retainer有兩粒screw
一粒係由下而上lock住個Grip
but 下面粒6角screw 長到頂住左個buffer retainer 都轉唔到入去....

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 12:30 發表

but 下面粒6角screw 長到頂住左個buffer retainer 都轉唔到入去....
如果跟來是Mpgpul Grip入面有粒六角screw..長度唔會過長。
如果你粒係長....就唔係原裝...你去一般螺絲五金鋪買過一粒都得。
再唔係...係螺絲頭前加幾片介子加厚...都解決到。

引用:
原帖由 RCman 於 20-7-2011 12:33 發表

如果跟來是Mpgpul Grip入面有粒六角screw..長度唔會過長。
如果你粒係長....就唔係原裝...你去一般螺絲五金鋪買過一粒都得。
再唔係...係螺絲頭前加幾片介子加厚...都解決到。
我買果套係kit set...mpgul grip 果粒應該係長D 我已經未上
就係打直上果粒係唔知點解係大粒D 轉唔到入去個buffer

師兄支野最後咩力水呀?

我想問最後幾大力?

my m4a1 kit is 1.7j

RCman 師兄, 犀利 ! 坩好心機又砌多一支GBB , 相信你嘅GBB團隊又多一名生力軍

引用:
原帖由 RCman 於 7/7/2011 02:44 PM 發表

佢套Kit 係所有parts都要自己砌的。沒有一件成品parts傢。
C兄你支槍買左幾多錢?

引用:
原帖由 raywong106 於 7-7-2011 15:05 發表

比我就唔識砌
個人覺得玩gbb第一個先決條件:識拆識裝!!!
唔識拆唔識裝連試都唔都試,好快會對gbb失去興趣.........
就算係無咩獲氣的ghk pdw同ksc mp7都係要識拆識裝~~

30 12
發新話題