發新話題

[others] 請敎飛機的組裝

請敎飛機的組裝

請問師兄,圖中的飛機組網次序係點呢?
同我之前網開的...少了飛標果part
NO. 1, 2, 3應係點次序呢?
我怕裝錯,都係問問師兄們好D
謝謝

附件

6-7-2011 19:22

引用:
原帖由 hansoncheung 於 6-7-2011 19:52 發表
小弟相信ching 個隻是負壓機
yes, Thx Ching

引用:
原帖由 hansoncheung 於 7-7-2011 11:22 發表
請問師兄隻機是什麼牌子同價錢? 如果不貴的話小弟都想買多一隻, 因為貪佢有兩個(1)號零件 , 多幾件SPARE來較力.   THANKS!!
是猪標Kit來..一set自己砌的GBB

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 7-7-2011 14:35 發表
下?豬標個負壓飛機都要自己砌? 好心幫人砌埋啦!!
佢套Kit 係所有parts都要自己砌的。沒有一件成品parts傢。

附件

7-7-2011 14:45

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 7-7-2011 14:50 發表
嘩.....散到咁....
無問題傢......已經砌好左啦........玩GBB就一定要裝裝拆拆傢啦
GBB好多消耗件....都要定時check下要唔要換

引用:
原帖由 hansoncheung 於 7-7-2011 15:25 發表
THANKS 師兄回覆, 豬P 機, ,
其實自己砌都幾好玩ga, 而且有兩個零件(1)比你較力, 比砌好的飛機多個選擇.

再問多下, 唔知師兄有冇見到有得散買零件(1)呢?
謝謝.
無見過1有散賣呀

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 00:47 發表
有冇師兄知道個條彈弓點樣整入去.. 完全勾唔到中間條pin...
thx
彈弓先裝左入膠tube果part,打入左條pin之後。
跟住羅銀色果粒(記住入左個O-ring先)....羅另一條合長度的pin....打入去....留番一個空位夠果條彈弓過就ok
拉出長果條彈弓..對住個圈....卡入銀色果件parts的pin位....對好位打入去就完成。

如果你先把彈弓套左入銀色果件parts先.....sorry!你係拉唔到足夠長度的coil入膠件果個hole入面!

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 11:40 發表

thx u so much 今晚試試先!!!!!!!

有冇師兄知 buffer retainer果組點裝
我砌果陣 grip位上果粒6角鏍C 會頂左佢上去....
buffer retainer有兩粒screw
一粒係由下而上lock住個Grip<<呢粒應無問題
另一粒細D的基米係上面lock入去,作用係調校個upper body的。
如果上下身入左pin都有少少扭動,甘果粒基米就要扭出DD...頂起少少upper....
之後接合上下身是就會緊接很多。

引用:
原帖由 cghcpeace 於 20-7-2011 12:30 發表

but 下面粒6角screw 長到頂住左個buffer retainer 都轉唔到入去....
如果跟來是Mpgpul Grip入面有粒六角screw..長度唔會過長。
如果你粒係長....就唔係原裝...你去一般螺絲五金鋪買過一粒都得。
再唔係...係螺絲頭前加幾片介子加厚...都解決到。

發新話題