60 1234
發新話題

PTW 和 CTW 氣筒通用性測試有結論!!!!!!!

PTW 和 CTW 氣筒通用性測試有結論!!!!!!!

小弟我做左白老鼠
今日把自己新入手CTW氣筒放入PTW內測試證實可以使用,出速平均
但把PTW筒放入CTW用則出大問題!!!
我把我手上黑筒和紅筒分別放入CTW 上身時很緊, 氣筒無法完全塞入去,檢查發現PTW筒推彈咀只能塞二分一入HOP-UP CHAMBER !!!!! 根本無法在不換走原裝CTW HOP-UP座情況下正常使用SYSTEMA PTW筒!!!!

各位玩家請小心

多謝師兄寶貴資訊
三六轟一轟,敵人企唔穩!

!!! 這樣看來 PTW 用CTW筒也可以玩玩. 畢竟便宜500
今日多謝LS Ching 指教, 可惜3軍買曬 吉打 工具。。。
條  BUFFER TUBE 仍然在妞計 ..........

引用:
原帖由 JOHN2 於 7-7-2011 23:06 發表
小弟我做左白老鼠
今日把自己新入手CTW氣筒放入PTW內測試證實可以使用,出速平均
但把PTW筒放入CTW用則出大問題!!!
我把我手上黑筒和紅筒分別放入CTW 上身時很緊, 氣筒無法完全塞入去,檢查發現PTW筒推彈咀只能塞二 ...
咁systema 的hop up 組 可入CTW嗎?

引用:
原帖由 laujeffrey 於 8-7-2011 00:03 發表

咁systema 的hop up 組 可入CTW嗎?
明晚再測試,怕太夜測試開槍被人投訴....

引用:
原帖由 seals9121 於 8-7-2011 00:00 發表
!!! 這樣看來 PTW 用CTW筒也可以玩玩. 畢竟便宜500
今日多謝LS Ching 指教, 可惜3軍買曬 吉打 工具。。。
條  BUFFER TUBE 仍然在妞計 ..........
兩件都賣晒?!
CTW既筒手工麻麻

回覆 3# 的帖子

師兄緊記買時帶埋條PTW筒去度一度,我手頭上有兩支Ctw筒剛剛拍埋一齊睇總長度有大約0.5mm差距,但両支筒頭同尾都己扭到最入

引用:
原帖由 JOHN2 於 8-7-2011 00:13 發表
師兄緊記買時帶埋條PTW筒去度一度,我手頭上有兩支Ctw筒剛剛拍埋一齊睇總長度有大約0.5mm差距,但両支筒頭同尾都己扭到最入
嫌CTW筒尾波子彈弓唔夠勁

回覆 3# 的帖子

CHING 你買乜工具整BUFFER TOOL??

引用:
原帖由 kidult 於 8-7-2011 00:32 發表
CHING 你買乜工具整BUFFER TOOL??
某種 sys 組裝工具, sys說明書裡那種

STAR 出果支可以裝BARREL NUT, 又可以裝CASTLE NUT, 正式有頭有尾, 基本都夠用~~

邊度有賣?
Systema all the way. Porsche all the way....

剛剛測試完把systema Ptw hop up 組裝入ctw上身用Ctw筒試射,結果係冇出問題,而且平均射速比ctw原裝hop up組穩定

但小弟想請教各位師兄----尾通前端用作迫實氣筒波子的有洞尾頂片應該點set後一點?因為我所有ptw筒放入ctw上身時槍身無法合上,正想set後小小塊頂片再試

引用:
原帖由 JOHN2 於 8-7-2011 23:25 發表
剛剛測試完把systema Ptw hop up 組裝入ctw上身用Ctw筒試射,結果係冇出問題,而且平均射速比ctw原裝hop up組穩定

但小弟想請教各位師兄----尾通前端用作迫實氣筒波子的有洞尾頂片應該點set後一點?因為我所有ptw筒 ...
謝謝師兄的報告..
另外想問 systema 的hop up 組可以另外買的嗎??
還有 CTW/PTW 的電子組件壞了也可以另外買嗎?
謝謝

引用:
原帖由 JOHN2 於 8-7-2011 23:25 發表

但小弟想請教各位師兄----尾通前端用作迫實氣筒波子的有洞尾頂片應該點set後一點?因為我所有ptw筒 ...
BUFFER TUBE 個位應該有口個黑色PLUG 咁既野,
拆佢出黎. 應該會見到有D介子係到.
自己ADJUST D 介子, 咁可以SET 前SET 後.

60 1234
發新話題