發新話題

PTW 和 CTW 氣筒通用性測試有結論!!!!!!!

回覆 14# 的帖子

Hop up組和電子野見過明記有得賣,但systema電子野放入Ctw尺寸不知道會唔會有出入....呢個兼容性測試要等第日做大修先攪,因為好鬼大工程

引用:
原帖由 jpg 於 9-7-2011 03:51 發表

BUFFER TUBE 個位應該有口個黑色PLUG 咁既野,
拆佢出黎. 應該會見到有D介子係到.
自己ADJUST D 介子, 咁可以SET 前SET 後.
謝謝師兄

引用:
原帖由 seals9121 於 8-7-2011 20:58 發表
邊度有賣?
槍街~~

引用:
原帖由 laujeffrey 於 9-7-2011 01:37 發表

謝謝師兄的報告..
另外想問 systema 的hop up 組可以另外買的嗎??
還有 CTW/PTW 的電子組件壞了也可以另外買嗎?
謝謝
hop up 組/PTW 的電子組件可以去明記
CTW hop up 組/電子組件可以去佢間專門店搵
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-7-2011 06:35 發表

謝謝師兄
唔駛多謝, 大家研究下咁者.

今日終於忍唔住出左去買一套systema hop up組同埋攝尾介子換上支Ctw

等過幾曰攪好晒再向各位師兄報告

引用:
原帖由 spec.ops. 於 9-7-2011 07:42 發表

hop up 組/PTW 的電子組件可以去明記
CTW hop up 組/電子組件可以去佢間專門店搵
謝謝

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-7-2011 21:41 發表
今日終於忍唔住出左去買一套systema hop up組同埋攝尾介子換上支Ctw

等過幾曰攪好晒再向各位師兄報告
支持師兄
期待你的報告
另外請check pm
謝謝

今日砌組新systema hop up諗住用番ctw原來條內管,點知唔啱用!!!!
原本ctw組死人hop up裡面果隻金色厚介子竟然開多個凹槽去藏內管尾部車左方型的部份!!!
當我安裝上systema果套hop up時不論點推都無法塞入鎖槍管粒長方的!!!

我明天再出去買條鴨仔管裝番上systema份hop up再報告

引用:
原帖由 JOHN2 於 13-7-2011 00:20 發表
今日砌組新systema hop up諗住用番ctw原來條內管,點知唔啱用!!!!
原本ctw組死人hop up裡面果隻金色厚介子竟然開多個凹槽去藏內管尾部車左方型的部份!!!
當我安裝上systema果套hop up時不論點推都無法塞入 ...
再次謝謝師兄報告
睇黎 systema 同 ctw 唔可以共用主要零件

引用:
原帖由 JOHN2 於 13-7-2011 00:20 發表
當我安裝上systema果套hop up時不論點推都無法塞入 ...
師兄, 我等你REPORT, 我想買20吋BARREL, 係諗唔掂買邊支內BARREL

引用:
原帖由 kidult 於 14-7-2011 11:38 發表

師兄, 我等你REPORT, 我想買20吋BARREL, 係諗唔掂買邊支內BARREL
PDI外, 還有選擇麼..

鴨仔管都ok~ 又平

如果系 CTW 筒 + CTW hop up unit 放到 ptw 裡,又怎麼說呢
Systema all the way. Porsche all the way....

請問CTW d筒有冇好似PTW d咁分左唔同力呢?
另外, 係未全部都好似PTW既紅筒咁, 係全量型呢?

小弟枝係09MAX M4, 如果想搵個CTW筒可以打到1.6 ~ 1.7J, 應該要點買?
Thanks!!! Chings

發新話題