發新話題

PTW 和 CTW 氣筒通用性測試有結論!!!!!!!

引用:
原帖由 JOHN2 於 7-7-2011 23:06 發表
小弟我做左白老鼠
今日把自己新入手CTW氣筒放入PTW內測試證實可以使用,出速平均
但把PTW筒放入CTW用則出大問題!!!
我把我手上黑筒和紅筒分別放入CTW 上身時很緊, 氣筒無法完全塞入去,檢查發現PTW筒推彈咀只能塞二 ...
咁systema 的hop up 組 可入CTW嗎?

引用:
原帖由 JOHN2 於 8-7-2011 23:25 發表
剛剛測試完把systema Ptw hop up 組裝入ctw上身用Ctw筒試射,結果係冇出問題,而且平均射速比ctw原裝hop up組穩定

但小弟想請教各位師兄----尾通前端用作迫實氣筒波子的有洞尾頂片應該點set後一點?因為我所有ptw筒 ...
謝謝師兄的報告..
另外想問 systema 的hop up 組可以另外買的嗎??
還有 CTW/PTW 的電子組件壞了也可以另外買嗎?
謝謝

引用:
原帖由 spec.ops. 於 9-7-2011 07:42 發表

hop up 組/PTW 的電子組件可以去明記
CTW hop up 組/電子組件可以去佢間專門店搵
謝謝

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-7-2011 21:41 發表
今日終於忍唔住出左去買一套systema hop up組同埋攝尾介子換上支Ctw

等過幾曰攪好晒再向各位師兄報告
支持師兄
期待你的報告
另外請check pm
謝謝

引用:
原帖由 JOHN2 於 13-7-2011 00:20 發表
今日砌組新systema hop up諗住用番ctw原來條內管,點知唔啱用!!!!
原本ctw組死人hop up裡面果隻金色厚介子竟然開多個凹槽去藏內管尾部車左方型的部份!!!
當我安裝上systema果套hop up時不論點推都無法塞入 ...
再次謝謝師兄報告
睇黎 systema 同 ctw 唔可以共用主要零件

引用:
原帖由 JOHN2 於 14-7-2011 19:02 發表

我測試過,可以的,但用ctw hop up同時繼承左ctw集彈性不足問題.
那如果要再改善ctw集彈性不足問題 應如何處理/改進?
謝謝師兄

引用:
原帖由 JOHN2 於 15-7-2011 11:28 發表

我發覺好困難,
1)首先佢用一種灰色類似植膠的材料做hop up皮,但我覺得佢隻hop up皮同佢個hop up座內部啤把角度似乎不相同
2)佢個hop up框同內管車方型部分安裝後發現左右有虛位(systema只有上下虛位,左右 ...
無得整...
不過ctw 集彈性不足真係好嚴重?

發新話題