25 12
發新話題

我玩PTW ..ptw mag 玩我

我玩PTW ..ptw mag 玩我

今日帶6 mag 去戰谷2 開飯
結果。。。。6個 原裝mag 4個用唔到

原因如下

超過40 飛bb 就全部卡死, excel .20 彈, 但是在家就完全 正常。。。。
這種問題Ching 們怎麼解決
今日我只好全部手動上彈,每夾 30 飛。。。全日單發,十分痛苦

之後以為bb 問題,去買場地的 S II S ( 質量還真噁心,不過是滑身,不是磨砂彈) 問題稍微有改善。。。但是依然不能上太多。否則都會卡死
Systema all the way. Porsche all the way....

E家嘅siis彈9成都係假野黎...小心...

請問你的原裝mag有無除去 上彈頂

引用:
原帖由 king1023 於 10-7-2011 22:15 發表
請問你的原裝mag有無除去 上彈頂
你意思系 果粒黑色的 原裝的頭? 全部mag 的都在。 甚至連 跟槍的09 0.25 mag都有問題。。。 太黑仔了
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 zeta 於 10-7-2011 21:18 發表
E家嘅siis彈9成都係假野黎...小心...
系假野, 一排就有 1 - 2 顆壞蛋... 心痛得很
可是帶去的.25excel 又“不給力”

會唔會係EXCEL太細粒搞到JAM

都係鴨仔啦.....不過好難入

引用:
原帖由 ayaka 於 10-7-2011 23:00 發表
會唔會係EXCEL太細粒搞到JAM
其一啦,因為樓主用左馬記手槍型入彈器直接入彈,令到林物既EXCEL彈變形所致
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-7-2011 23:10 發表

其一啦,因為樓主用左馬記手槍型入彈器直接入彈,令到林物既EXCEL彈變形所致
試過一次用入彈器入彈太大力...搞到JAM左

下次用we珠可能好d

F.Y.I.
WE 0.25 貴版, 打咗超過300匣, 無論匣同槍都1粒都冇jam過(touch wood touch wood......)
試過用金球(ehxbby買,應該唔會假掛)1次咁大把, 碎彈又嘔彈........
其它牌子未有機會試.......

系, 之後全 人手 入彈,問題就解決。聽日就去買 WE 彈試下

其實原裝管用excel既2.5 好啲定係we貴板2.5好用?thanks c兄

引用:
原帖由 billy西 於 11-7-2011 01:13 發表
其實原裝管用excel既2.5 好啲定係we貴板2.5好用?thanks c兄
WE貴版25
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 billy西 於 11-7-2011 01:13 發表
用Excel實 jam 死你 ........ 我話個mag

-----------------------------------------------------------

其實systema bb如何,邊度買比較放心?

http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=1794

看鬼佬評價好似Ok !

25 12
發新話題