20 12
發新話題

想擴建現有的 PTW ,請指教!

想擴建現有的 PTW ,請指教!

現在使用中的為 M4 CQBR,配紅筒 + M90 彈弓。

想問下如果想組裝多一個 upper receiver 作較長距離使用,請問師兄可以提供一些購買建議嗎?
暫時睇中為使用 Troy MRF-DI 9" 骨(比較平的真骨),請問這組骨可輕易連接到 PTW 的 upper receiver 嗎?
如果以這套骨為基楚,要砌一組完整的 Upper Receiver,有什麼還需要買,以及應該以多長的槍管才能配合?

謝謝!

Systema Upper receiver $950 + Dytac 14.5/ Barrel (black/sliver) $4xx + PDI 6.01 375mm Inner barrel $880 ( 明gun店有但係$890) + Flash Hider ( 自己簡 **正牙 ) $xxx + Systema Hop up $1xx + Rail就自己簡啦 ( Noveske / DD / Omega / Omega X / Troy Trx Extreme ( Fake) /Troy (真)/ 其他真骨都fit到
而你想買Troy MRF呢個我就唔太清楚, 9"骨最好襯14.5"barrel, 最好成set野比人整/ 話比條友聽你想點整 , 用d mea咁 ( 但係小心, 真野唔係間間都肯訂**GMD有** )
仲有, 買多條藍筒, 打outdoor

一set hop-chamber要$360

引用:
原帖由 mkmonkey 於 16-7-2011 00:13 發表
現在使用中的為 M4 CQBR,配紅筒 + M90 彈弓。

想問下如果想組裝多一個 upper receiver 作較長距離使用,請問師兄可以提供一些購買建議嗎?
暫時睇中為使用 Troy MRF-DI 9" 骨(比較平的真骨),請問這組骨可輕易連 ...
DI係好似KAC RIS咁...就咁換上去....用番3角準星 + DELTA RING
9" DI的要用最少12"長的外管...16"管個人覺得幾好睇
但留意上3角準個兩條坑就要自己DIY

16"

14.5"

啊?原來 MI 9" 骨要用返三角準星?請問有無 d 咩平既真骨係唔使用三角準星呢?

謝謝!

引用:
原帖由 mkmonkey 於 16-7-2011 17:49 發表
啊?原來 MI 9" 骨要用返三角準星?請問有無 d 咩平既真骨係唔使用三角準星呢?

謝謝!
Troy Trx

引用:
原帖由 ayaka 於 16-7-2011 15:17 發表
一set hop-chamber要$360
ohh sorry and 唔該ching

引用:
原帖由 Ancestor 於 16-7-2011 19:11 發表

Troy Trx
謝謝,TRX 睇落都唔錯呢,價錢只係差少少 ...
不過佢係點樣裝落個 upper receiver 架? Thx !

引用:
原帖由 mkmonkey 於 16-7-2011 21:24 發表

不過佢係點樣裝落個 upper receiver 架? Thx !
Clamp 係個delta ring/barrel nut 到..

引用:
原帖由 mkmonkey 於 16-7-2011 21:24 發表

真心果句, 比錢人整啦, 好過自己整, 整花/壞都唔好啦

裝`骨拆骨都係樂趣來~~

引用:
原帖由 NCP013 於 17-7-2011 03:45 發表
裝`骨拆骨都係樂趣來~~
AGREE!真係好好玩!
三六轟一轟,敵人企唔穩!

樂唔樂趣唔係問題,問題係小弟唔知點裝 ...
睇完說明書都係唔知點裝 ...

引用:
原帖由 mkmonkey 於 17-7-2011 14:44 發表
樂唔樂趣唔係問題,問題係小弟唔知點裝 ...
睇完說明書都係唔知點裝 ...
CHHECK IT OUT!
http://www.youtube.com/watch?v=dejepDnTmC4

就咁夾上去 ... 咁簡單?

20 12
發新話題