發新話題

國狗m16a4 一問

回覆 #14 Michaeltamhk 的帖子

混合體 ?!?!?!
本來無一物, 何處惹塵埃

剩係條骨已經差唔多等於一枝國狗既價錢, 個人覺得真係唔值...與其係咁點解唔將兩筆錢加埋買枝老馬呢...?

引用:
原帖由 大武士69 於 6/21/07 09:26 發表
剩係條骨已經差唔多等於一枝國狗既價錢, 個人覺得真係唔值...與其係咁點解唔將兩筆錢加埋買枝老馬呢...?
because TM never make the M16A4...
Guns... lots of Guns...

不如正正經經買支打得ge好過
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 LifeAfterDeath 於 21-6-2007 09:56 發表

because TM never make the M16A4...
係喎係喎...咁不如買**啦...

引用:
原帖由 大武士69 於 6/21/07 09:59 發表

係喎係喎...咁不如買**啦...
then it will be out of him buget... (my guess)
Guns... lots of Guns...

其實樓主究竟係想要m16a4個款定係想買枝國狗黎玩住先呢...?

其實各位師兄對'混合體', '為碟豉油買隻雞', 有乜咁出奇, 純屬個人喜好, 喜歡怎樣配係個人自由, 每個人價值觀和看法都不同, 好像我咁, 上面枝金弓M16A4配CX 榴彈炮加榴彈, 另外再加CX 護片, 枝榴彈炮加榴彈巳經差不多等於國產槍

回覆 #23 Michaeltamhk 的帖子

講得好

如果以豉油同雞做比喻的話~~
買左豉油再去買雞, 咁呢隻最多可以做豉油雞, 但係如果買左隻雞先再去諗用咩配料同調味, 可以發揮既空間應該更大...

純粹個人意見...正如師兄所講..."最緊要自己玩得開心咪得囉"

引用:
原帖由 14692 於 21-6-2007 13:23 發表
講得好
又唔見你咁話我支SA80
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 Michaeltamhk 於 21-6-2007 13:01 發表
其實各位師兄對'混合體', '為碟豉油買隻雞', 有乜咁出奇, 純屬個人喜好, 喜歡怎樣配係個人自由, 每個人價值觀和看法都不同, 好像我咁, 上面枝金弓M16A4配CX 榴彈炮加榴彈, 另外再加CX 護片, 枝榴彈炮加榴彈巳經 ...
睇值唔值啫, 有時唔好彩買左枝大陸槍, 個身都叫做ok, 但係入面d 野呢.....
個波箱殼頂個位都唔知係咪做長左, 落金屬身會頂住, 搞到hop-up 個位唔啱, jam 彈......
杯士位唔得, 想換鋼杯士啊? 唔set 介子都將d 齒頂到實一實...
d 齒硬度都還可以, 不過原來條軸仲粗過馬記........落啤呤啊????鋼杯士有d 都窄窄地
識執都要俾心機去整, 唔識整啊??? 等佢壞然後買過枝?
可能我樣衰又或者真係咁黑仔.........
買完一枝執到我訓係度同埋r 晒頭之後, 我無買過大陸槍同parts 了|)

所以通常我買國狗我係唔會拆開波箱換嘢或改嘢, 買之前一定上其他網找尋資料, 如邊間廠好評. M16糸列我會揀金弓, AK糸列我會揀CYMA. 我現在買了三枝金弓M16糸列. M16A2(真槍型號), M4A1(真槍型號), M16A4(金弓自編型號). 三枝都沒有問題. 其中二枝M16A2和M4A1巳給我二合為一, 個波箱亦給我爆開咗看過, 基本上滑油好多之外沒有問題, 但勸師兄如改装既話, 用番佢膠杯士啦, 因小弟曾經用CA D杯士, 係插唔入國狗波箱, 唔信邪, 即刻落街買吉打杯士, 都係唔得, 奉勸各位師兄, 買國狗要帶電即場自己試清楚, 我自己試係五發單發, 跟住連發. 起碼試200發先比錢, 唔好諗執國狗和換嘢, 如果諗住又換波箱, 又杯士齒輪, 咁真係買GP好啦. 小弟計落有八枝長玩具火, 有四枝都係國狗, 全部都沒有問題. 分別仲有CYMA AK74和Well MP7. 記得國狗個充電器千萬不要用, 電池就要用靚差機差和有人係屋企睇住先好差.

和國狗波箱要試好多次先夾得埋. 馬記波箱我夾一次就得啦.

回覆 #26 皇家御貓 的帖子

你果把......合成獸嚟, 點同呢

發新話題