43 123
發新話題

[VFC] VFC G36C

回覆 30# 的帖子

講真,進步空問係有, 但本身的質素已經是市場上頗高的一枝槍. 我個Friend 果枝WE, 唔執根本下唔到場..

引用:
原帖由 kei_2000s 於 18-9-2011 23:42 發表
d 野唔係話價錢低就可以亂黎既. 買得出街既野, 應該要執好d 囉. 我覺得佢仲有好多野要改善姐. 廠商當然可以唔理客戶既意見啦. 日子有功, 何來有進步呢??
依支野用依果價錢,有依種外觀,可以接受。
內部結構問題不大,只係有老問題,彈匣漏氣和彈道有小小偏右。
汁小小已經可以落得場,耐用方面,暫時好似好過MP5。

客觀d睇,已經有幾多地方落左心機,
仿真bolt外形,仿真拆法,假子彈,
hopup膠用兩點式(效果唔知好唔好)等。

彈匣漏氣我尚未有時間去修復. 我反而認為入BB子彈數量不足是一個大問題. 寫明入30粒, 但事實上只能入23-24粒, 是有一點點的欺騙成分.

另外hopup 調整小零件要設計到應該是可拆卸, 否則裡面有parts損壞無法更換的.

但總體來說,我認為這是一個比VXC MP5 更好的設計, 我的一些朋友還可以使用下場, 算OK

引用:
原帖由 dennislau1 於 22-9-2011 12:27 發表
彈匣漏氣我尚未有時間去修復. 我反而認為入BB子彈數量不足是一個大問題. 寫明入30粒, 但事實上只能入23-24粒, 是有一點點的欺騙成分.

另外hopup 調整小零件要設計到應該是可拆卸, 否則裡面有parts損壞無法更換的. ...
I agree with that, I also have the loading problem with the magazine, after I load 23-4 rds, it'll be very hard to
load the last few rds.

引用:
原帖由 dennislau1 於 22-9-2011 12:27 發表

另外hopup 調整小零件要設計到應該是可拆卸, 否則裡面有parts損壞無法更換的. ...
入得23-24rd,未諗到解決方面。
我都試過36c落場,發現另一問題,
彈匣成日勾到彈匣袋,我已經用M4孖匣厚度,只好用回收袋裝彈匣。

回覆 33# 的帖子

拉後個bolt, 慢慢用一字批”叫”出黎啦,記住hop up制推到最前,呢個野好易“叫”爛。
尼個係我其中唔鐘意既地方。

回覆 35# 的帖子

考慮緊解決入BB子彈數量不足方法 - 切割少量推彈彈簧. 但還沒有試過.

回覆 36# 的帖子

Ching 沒有"叫”爛到?

回覆 39# 的帖子

需然36C個原裝bolt 算係硬淨, 但如果之後有人出 upgrade part, 咁呢件野打左螺絲膠, 粒機米咁細一擰就滑, 根本拆唔到出黎. 咁係唔係一個問題呢?? 咁當然你可以比人整啦... 但好多師兄都鐘意自己動手, 包括我在內.

我自問甚小打 game, 一年先一次果隻, 你都可以話我無打 game 既經驗而唔G 道相關既要求. 不過我鐘意裝裝拆拆. 我之前響呢個 post 寫既都係個人見解, 當然唔同人有唔同睇法啦, 師兄你要完全否定我都無法子既.

回覆 38# 的帖子

有, 不過之後搵人幫手CNC做過隻.....

附件

5-10-2011 10:29

5-10-2011 10:30

5-10-2011 10:30

回覆 41# 的帖子

Wawawa do you mind make one for me too?

回覆 42# 的帖子

P.M me if u really need, I still have 1 spare.

43 123
發新話題