發新話題

[VFC] VFC G36C

好多問題...
1. 支鎗入面d 膠碎多到你估唔到.
2. 個裝飾 bolt 有2粒機米, 不過用螺絲膠黏死左. shxt!!!.
3. Bolt 氣筒同個 o-ring 夾得好實, bolt carrier 個孔啤出黎有出模角, 但係又唔執番好佢. 真係要打先拉到出黎. 執到傻左.
4. Bolt 旁邊塊片仔入面 (同 bolt 磨擦果個面個頂針位有披峰. 唔怪得有咁多膠碎啦.
5. 彈夾實到嘔. 上夾時要暴力. 但長久用暴力係解決唔到問題既.
6. 鎗管要另外工具先拆到. 所以暫時不能分解. 不過佢個設計攪到有咩軍事機密咁.
7. hop up 制超實. hop up 似乎調唔到 (無反應).
8. Folding stock 個制超更, 真係比外國人先"禁"到落去. 就算 cut 左兩圈彈弓仍然好硬, 不過好過無啦.

總括來講, 執到嘔血.
唯一安慰既係 SEF trigger group, 外表都仲 ok, 不過內裹攪嘜鬼仍然係個迷!!!!

引用:
原帖由 chautatming 於 24-7-2011 03:09 發表

我今日去wgc到都試左拎下...插匣,蚊匣...摺托...都好困難=.="  aeg仲簡單得多~...真係希望改善下
佢應該暫時改善唔到, 因為個身係一整件來, 唔似電鎗左右夾埋. 套模個位做細左, 除非換鑲件(佢應該唔會咁做) 或者d 夾做番細d.
趕時間係咁架啦, 不過d 問題多得太離譜, 同埋d唔應該有既都出埋黎, 所以V記唔係好掂!!!

回覆 7# 的帖子

師兄你認為果d問題都唔係問題, 咁無問題 law!!!

good luck then!!

回覆 29# 的帖子

d 野唔係話價錢低就可以亂黎既. 買得出街既野, 應該要執好d 囉. 我覺得佢仲有好多野要改善姐. 廠商當然可以唔理客戶既意見啦. 日子有功, 何來有進步呢??

回覆 33# 的帖子

拉後個bolt, 慢慢用一字批”叫”出黎啦,記住hop up制推到最前,呢個野好易“叫”爛。
尼個係我其中唔鐘意既地方。

回覆 39# 的帖子

需然36C個原裝bolt 算係硬淨, 但如果之後有人出 upgrade part, 咁呢件野打左螺絲膠, 粒機米咁細一擰就滑, 根本拆唔到出黎. 咁係唔係一個問題呢?? 咁當然你可以比人整啦... 但好多師兄都鐘意自己動手, 包括我在內.

我自問甚小打 game, 一年先一次果隻, 你都可以話我無打 game 既經驗而唔G 道相關既要求. 不過我鐘意裝裝拆拆. 我之前響呢個 post 寫既都係個人見解, 當然唔同人有唔同睇法啦, 師兄你要完全否定我都無法子既.

回覆 38# 的帖子

有, 不過之後搵人幫手CNC做過隻.....

附件

5-10-2011 10:29

5-10-2011 10:30

5-10-2011 10:30

回覆 42# 的帖子

P.M me if u really need, I still have 1 spare.

發新話題