22 12
發新話題

新手想入槍會

新手想入槍會

如題..
重想問下香港有真槍係咪好煩好多野管...
大概價錢又要幾多??thx
同埋要帶槍返屋企係咪要好貴既夾萬??

(1) 一般18歲成年人就可以入槍會及申請搶械彈藥牌照.
(2) 入會一定要有槍會資深會員為介紹人.
(3) 會費由5萬致30萬.
(4) 手槍同bolt要放在槍房.
(5) 一般.177氣手槍, .177氣長槍, .22LR長槍, 12G烏槍 及 AR-15之類既長槍(不包括Bolt,Bolt carrier, charging handle)可以放屋企只定槍樻.
(6) 遲啲改例可能子彈要放槍房.
(7) 如果申請放槍在屋企, 牌照部要到屋內外視察, 就算係安裝全屋用CHUBB系统, 又用兩隻CMG大槍樻, 再加個BUN妹24小時係屋內, 新牌仔.......唔批就唔批! (Chubb大既HK$50,000.00, 槍樻兩隻Bolt落地(3mm厚鋼板做為HK$4,000.00), 窗花(HK$15,000.00).
(8) 未講到第7項.......入到會而呀頭很撿紙提議你申請買第一支.177長氣槍以經係"天方夜譚".......
(9) 續槍牌比倉租及會年費! 夾起每年洗你致小幾仟致一萬.

引用:
原帖由 檸b 於 1-8-2011 00:22 發表
如題..
重想問下香港有真槍係咪好煩好多野管...
大概價錢又要幾多??thx
同埋要帶槍返屋企係咪要好貴既夾萬??
哥哥仔
1.你想玩乜槍?
2.你諗住洗幾多錢
3.有無車
尊重人格, 請勿抄習

如夠資格,就做輔警啦,平時去下太子警察會地牢燒燒..好似$100 = 20啦
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 M1616 於 3-8-2011 13:19 發表
如夠資格,就做輔警啦,平時去下太子警察會地牢燒燒..好似$100 = 20啦
燒乜子彈 知不知.357多少錢一粒
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 3-8-2011 18:21 發表

燒乜子彈 知不知.357多少錢一粒
有政府津貼...20粒唔駛5分鐘打完...好易幾百
享受期待  珍惜擁有.

回覆 4# 的帖子

$100得唔得呀???CHING

除非你有閒錢。
吾係都幾敗家=燒银紙

引用:
原帖由 M1616 於 5-8-2011 13:14 發表

有政府津貼...20粒唔駛5分鐘打完...好易幾百
不是吧...
20粒一兩分鐘都打完啦

引用:
原帖由 M1616 於 3-8-2011 13:19 發表
唔係好似! 係搞鬼錯!! 實係HK$100有50粒才真
享受期待  珍惜擁有.

總之一句,你唔識人,有錢都無人理你(中國會例外)子彈而家都貴左,9MM都要$3.4

回覆 10# 的帖子

CHING唔知你知唔知,界限街二十年前.38都是5毫子粒,MS你話對不對

引用:
原帖由 rho837 於 1-8-2011 02:13 發表
(1) 一般18歲成年人就可以入槍會及申請搶械彈藥牌照.
(2) 入會一定要有槍會資深會員為介紹人.
(3) 會費由5萬致30萬.
(4) 手槍同bolt要放在槍房.
(5) 一般.177氣手槍, .177氣長槍, .22LR長槍, 12G烏槍 及 AR-15之 ...
CHING,唔係牌照課上來睇,係環頭上來,佢地就算OK,牌照課都唔會多批LO

回覆 12# 的帖子

二十年前
享受期待  珍惜擁有.

回覆 14# 的帖子

唔好笑住,20年前去槍店買.38子彈都要2.4啦,而家賣3.6,升幅都唔算大啦

22 12
發新話題