19 12
發新話題

[others] GBB新手想了解Recoil Buffer & 令Recoil更大力

GBB新手想了解Recoil Buffer & 令Recoil更大力

細佬近排去QRS個度買左個Hard Recoil Buffer, 裝左之後都重係有d不滿, 想佢可以再大力d! 請問師兄們有冇試過用下面ra出ga e種?

Super Recoil Buffer ( Ver .1 )

Super Recoil Buffer ( Ver.2 )

ver.1 同 ver.2 力度有咩分別? & Recoil 大力左, 會唔會比較傷槍呢?

目前用用VVE M4 CO2 ready, 已用npas.

Many thank!

我用過WA的VER.
會傷槍,打得無咁順
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 桸藍 於 8-8-2011 23:16 發表
我用過WA的VER.
會傷槍,打得無咁順
咁算啦... 想佢長命d...

今日都差d買左Super Recoil Buffer ( Ver.2 ) ....

後黎朋友話用左支槍會死快d,但我唔明點解

引用:
原帖由 mistfolk 於 8-8-2011 23:46 發表
今日都差d買左Super Recoil Buffer ( Ver.2 ) ....
如果買左有咩問題?
不過件野ok貴...

我自己有wa m4,諗著買黎比佢用,但d匣搞到我好灰,所以最後唔買著,都成3舊架....
不過近日入左支we g39,blow back 好爽,比我依家支wa m4仲要爽

回覆 2# 的帖子

桸藍師兄,所謂既傷槍其實係指咩呢?

用左BLOT STOP同BOLT CARIER 會早D 拜拜
原裝既會好快拜拜
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 faihk 於 8-8-2011 23:14 發表
細佬近排去QRS個度買左個Hard Recoil Buffer, 裝左之後都重係有d不滿, 想佢可以再大力d! 請問師兄們有冇試過用下面ra出ga e種?

Super Recoil Buffer ( Ver .1 )
http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/rat_st ...
首先,你支係銅蕊嘛?後座力一定同OB有差別,先天問題............. 換OB仲實際過換尾頂啦.......
我支SR16(WA)都用過,後座力係好勁但冇咗連發(槍機回彈頂起hammer停槍),換返GP條HHR先正常...........
WE用有咩暗病我就唔知囉.........

引用:
原帖由 F22 於 9-8-2011 07:18 發表

首先,你支係銅蕊嘛?後座力一定同OB有差別,先天問題............. 換OB仲實際過換尾頂啦.......
我支SR16(WA)都用過,後座力係好勁但冇咗連發(槍機回彈頂起hammer停槍),換返GP條HHR先正常.... ...
算啦~ 都買左~ 當佢實驗體姐~

朋友,,,玩具係玩具,,,冇可能噤完美整到你想要既後座力又唔傷槍既....

有時真係針無倆頭利 ! 可試吓換條硬身啲嘅彈弓會否好啲喇

引用:
原帖由 hung 於 9-8-2011 19:21 發表
有時真係針無倆頭利 ! 可試吓換條硬身啲嘅彈弓會否好啲喇
我實際試過係彈弓越硬後座力越細,仲有漏珠/bolt stop難勾bolt/大食氣後遺症跟尾............
都係原裝最好..........

19 12
發新話題