43 123
發新話題

CA斜快齒很嘈...

CA斜快齒很嘈...

是CA齒特別嗎...?為什麼好像怎用介子也很吵耳...我的是Box2...

摩打位有set,槍油有用.介子有set...

Orz.....最新消息...打100%彈弓時爆埋Box...

如果CA齒用番CABox會靜一點嗎........=.=? CA Box又岩唔岩馬記身?

又或者有什麼$350左右的Box介紹啊?

CA齒係咁, set極都差少少..CA波箱無記錯係要小執

引用:
原帖由 Dominic 於 22-6-2007 20:27 發表
CA齒係咁, set極都差少少..CA波箱無記錯係要小執
唔該曬...起碼知道唔係自己問題...

小弟都用緊ca斜快齒 , 冇呢個問題 , 不過set斜齒攝介子d位要好準 , 唔係發揮唔出斜齒既功效 , 同埋裝所有野前 , 套齒要先做磨合

引用:
原帖由 阿Fee 於 23-6-2007 23:21 發表
小弟都用緊ca斜快齒 , 冇呢個問題 , 不過set斜齒攝介子d位要好準 , 唔係發揮唔出斜齒既功效 , 同埋裝所有野前 , 套齒要先做磨合
可唔可以分享下set 呢set 齒既心得? 有咩要注意?

引用:
原帖由 阿Fee 於 23-6-2007 23:21 發表
磨合?

咩來ga?

回覆 #6 cdrom 的帖子

用個motor 帶動套齒不停空轉

引用:
原帖由 Kira 於 24-6-2007 20:58 發表
用個motor 帶動套齒不停空轉
要倒轉 + - 極?
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

明白.如果用8 or 9mm Box + 快齒用100%彈弓 8.4V EG700的話,洗唔洗Cut齒?

因為個Box爆左,E+用住國狗Box. set唔到介子又用唔到金屬杯士(個Box上實羅絲之後Fit到沒有做介子的空間...用金杯又會太厚,所以想換Box,順手玩埋mm Box...)But怕會快過頭...

打一面??用M100 , 齒cut四格

回覆 #6 cdrom 的帖子

波箱淨係裝齒同摩打, 駁電就咁行, 等d齒自己轉, 再拆出嚟洗乾淨先再上油/裝埋彈弓..天梯其他野
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 25-6-2007 05:06 發表
波箱淨係裝齒同摩打, 駁電就咁行, 等d齒自己轉, 再拆出嚟洗乾淨先再上油/裝埋彈弓..天梯其他野
咁要唔要倒轉 + - 極呢?
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

那請問磨合要做多久呢?

係好過之前...但係都仲係差...

你有無攝好d介子先

引用:
原帖由 cdrom 於 25-6-2007 12:11 發表
那請問磨合要做多久呢?

係好過之前...但係都仲係差...
一份冇工差及set得好的齒,係唔會雖要磨合的
如果自問波箱冇工差,份齒又set好哂,但重有怪聲的話.
D齒我會掉左佢
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

43 123
發新話題