29 12
發新話題

氣缸組問題

氣缸組問題

想問一下氣缸組(氣缸,氣缸頭和推彈咀)用systema好定係first好?

first

仲有,我想問下個氣缸頭有D有兩條O-Ring,氣密性係唔係比一條果D好(如guader果個)

我想知會好在那裡

我都唔知,不過果絛o-ring應該係用作防止走氣的,如果有兩條係唔係應該會好D呢?

引用:
原帖由 lcy0069 於 25-6-2007 19:38 發表
我都唔知,不過果絛o-ring應該係用作防止走氣的,如果有兩條係唔係應該會好D呢?
幾舊水貪條O-ring
仲有個東茹拍...又係唔知點的...

引用:
原帖由 lcy0069 於 25-6-2007 19:38 發表
兩睇la......理論上兩個好過一個,但如果自己加D水喉膠布上去,一個都以ok,唔一定要洗多一百幾十!
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

謝謝各位解答!!!仲有一樣野,我見到有D氣缸的入條口位置不同,有D前有D後,又有D多D孔,其實有咩用???

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/25/07 19:38 發表
indeed
Guns... lots of Guns...

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/25/07 23:35 發表
謝謝各位解答!!!仲有一樣野,我見到有D氣缸的入條口位置不同,有D前有D後,又有D多D孔,其實有咩用???
this really depends on what length of your barrel using... this may affect the result of your airsoft performance...

咁係唔係每枝槍都有佢嘅指定氣孔的氣缸,唔可以亂用?

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/26/07 01:45 發表
咁係唔係每枝槍都有佢嘅指定氣孔的氣缸,唔可以亂用?
well kind of... better to ask first b4 you buy the Cylinder...

在此想問一下邊品牌的氣缸較好用呢?可否推介下?thanks!

引用:
原帖由 lcy0069 於 6/26/07 02:43 發表
在此想問一下邊品牌的氣缸較好用呢?可否推介下?thanks!
my choice either Xystema or 1st...

我買左一set systema的加大氣缸,但發現個拍頭係較氣缸小,走了氣,點解會咁?佢係一set的,無理由會有問題的??大家可否講下點解決?thanks

29 12
發新話題