發新話題

Pmag !!

(cut左改左都當真夾一樣照捉) 呢樣誇D 掛?
我睇唔到佢點樣可以COUNT 做真夾,
子彈都上唔到..彈弓都HOLD 唔住..
我點都只係諗到可以叫佢做膠殼...

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2011 16:19 發表

初初我都同你一樣想法. 我去信問過牌照部. 所有無論掩槍, 真槍包括發射組件既"來原"係最大及最主要關健. eg. 舊子彈殼 - 冇殺傷力但(無牌)藏有係100%犯法, 就算比你做左鍊嘴永遠不能再發射, (如無合法途經申請)佢 ...
咁如果PMAG 係外地已經改好,咁會唔會都有問題?
UPPER/LOWER 呢D 唔駛講都知道大鑊..
不過要PROVE 隻PMAG係真定係玩具難D 掛??

引用:
原帖由 rho837 於 12-8-2011 16:19 發表

初初我都同你一樣想法. 我去信問過牌照部. 所有無論掩槍, 真槍包括發射組件既"來原"係最大及最主要關健. eg. 舊子彈殼 - 冇殺傷力但(無牌)藏有係100%犯法, 就算比你做左鍊嘴永遠不能再發射, (如無合法途經申請)佢 ...
好似井記同毒蛇個D LOWER 講到用真既處理方法..
會唔會比人屈到假變真呢??

引用:
原帖由 ayaka 於 12-8-2011 16:50 發表
可能真UPPER要車完再重新打沙上色, 先可以暪天過海
UPPER 就真係算啦...
可以話死硬..
不過講開又講我記得,紅狼係VIS 最初初出既時候都有出過一支CUSTOM PTW 好似係用真VIS 改..

引用:
原帖由 ohnavi 於 12-8-2011 17:11 發表

講到尾,玩具者,吾駛甘冒險羅;
依家你知你幾幸福啦bro
哈哈, 知啦.

引用:
原帖由 rho837 於 13-8-2011 13:41 發表

係香港玩玩具槍係幸福過好多地方.

話時話要拾野! 揸架四駒入元朗白泥! 乜野奇形怪狀既(蛇蟲鼠蟻)東西都可能拾到! 係元朗啲垃圾桶內見膠夾有乜今出奇. 有唔咪自己地方見到.
完全同意, 香港玩玩具槍真係開心好多.

發新話題