19 12
發新話題

新手買PTW問題...std定max....?

新手買PTW問題...std定max....?

小弟想入手一支M4A1用於室內/室外兩用~
室內預計力度為1.2J
室外預計力度為接近2.0J

問題:
1. 如果要達到上述力度,我需要購買那種彈弓跟筒呢? (聽說紅筒用M150彈弓會過J,咁M150加0.25BB 會有幾多J呢?) 咁係唔係應該唔洗買max 買std就好呢? 但係max係唔係好過std?? (本來打算買MAX的...)
2. 電池問題,應該用那一種?車仔電?鋰電? 多少V? 我看了很多文章還是決定不了....鋰電11.1v 1100mah x2??? 定係20c車仔電?? 太多...又唔理解...可以教教我嗎...?
3. 還有什麼地方需要注意?

麻煩CHING幫忙解決小弟的煩惱~萬分感激

室外預計力度為接近2.0J..........
師兄念住去打免費場????

呢個世界有MAX2架嘛
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-8-2011 07:27 發表
呢個世界有MAX2架嘛
先謝謝ching既回覆~但小弟唔係好明白ching既意思..
Max2 = super max? 如果係,唔係只支槍可以對應到m150以上既彈弓?
如果m150都過j,咁用再大d既彈弓都係過嫁?咁max2 有咩特別呢?還請ching指點

謝謝

Max2跟黑筒打1.2J

買 std 改 max用M110
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 pc19991057 於 12-8-2011 08:10 發表

先謝謝ching既回覆~但小弟唔係好明白ching既意思..
Max2 = super max? 如果係,唔係只支槍可以對應到m150以上既彈弓?
如果m150都過j,咁用再大d既彈弓都係過嫁?咁max2 有咩特別呢?還請ching指點

謝謝
MAX2同MAX一樣,只係跟唔同既筒,師兄可以參考FAQ自己吸下料,基本上你既問題入面都有晒

引用:
原帖由 seals9121 於 12-8-2011 12:25 發表
買 std 改 max用M110
呢個涉及DIY,新手未必應付得黎

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-8-2011 13:14 發表

呢個涉及DIY,新手未必應付得黎
   應付唔來才要推薦新手試下啊

請問Chingptw 短夾是否只有DIY ?
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-8-2011 13:11 發表

MAX2同MAX一樣,只係跟唔同既筒,師兄可以參考FAQ自己吸下料,基本上你既問題入面都有晒
多謝ching指點~怪我一直都睇唔到呢句野係FAQ.....thx

刨完FAQ有唔明再問都未遲
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 pc19991057 於 12-8-2011 16:26 發表

多謝ching指點~怪我一直都睇唔到呢句野係FAQ.....thx
自己用心刨下料先,行少好多冤枉架

我見鴨仔匣有得買~但係要上網訂...仲要一買買10隻...
但又唔似FAQ果度講得個肉....訂果度有埋個鋁皮~﹏~
同埋....CTW本身出果個匣唔知好唔好用嫁呢? 我問過果間野話同PTW果個匣完全一樣AND共通....

咁鴨仔鋁皮匣好定係CTW果個匣好呢~﹏~??

引用:
原帖由 seals9121 於 12-8-2011 15:42 發表

應付唔來才要推薦新手試下啊

請問Chingptw 短夾是否只有DIY ?
咁你即係靠害?=.=”
短膠夾暫時只有DIY

19 12
發新話題