發新話題

Madbull Omega X Rail FITS ON PTW ?

引用:
原帖由 seals9121 於 18-8-2011 20:30 發表
上部就好fit .下身就Pk
我意思係多放介子.
等條骨冇咁貼個身.
咁會唔會易D開合.

好似圖咁:

What I did was filing the collar of the rail a bit to allow the upper and lower break open easily. I don't think it's only a DD problem. I even had the same problem on by RS Troy TRX.

引用:
原帖由 jpg 於 19-8-2011 05:06 發表

我意思係多放介子.
等條骨冇咁貼個身.
咁會唔會易D開合.

好似圖咁:
明白,但系甘做就會有條gap ~ 討厭的gap

而且下身會繼續開唔到,見上次upload的圖, 下rail 位唔夠窄
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 CPK 於 18-8-2011 22:13 發表
madbull omega 骨用過,唔建議用。
骨軌道尺寸角度本身唔跟真數,上真品(如真鏡)會歪向一邉,或根本入不到。

請問你的骨還有這問題嗎?
Nope我的 omega x 和 omega Rail 上真鏡 tasco 和 accupoint  都不會出問題, 有4粒 肌米 要慢慢收,慢慢調.歪向一邊,是沒有裝好
Systema all the way. Porsche all the way....

我條9" COPY TRX都係要攝多幾個介子先可以開要上下身

引用:
原帖由 ayaka 於 19-8-2011 11:46 發表
我條9" COPY TRX都係要攝多幾個介子先可以開要上下身
我條7"TRX唔洗攝喎,不過有條gap仔

...............sorry .... 不過我都要問一個白痴問題。。。。
介子邊度買。。。
我行暈  Mk 五金舖。。。。都買唔到合適的

引用:
原帖由 rickytang 於 19-8-2011 18:38 發表

我條7"TRX唔洗攝喎,不過有條gap仔
我對過朋友既11" TRX, 係我個條有D野做錯左,
所以先要攝, 解決方法都係要加介子

其點解大家都咁在意條GAP 仔呢? 好多時真槍都係咁..
如果條GAP 2-3mm 都唔係好過份者...

引用:
原帖由 jpg 於 20-8-2011 04:24 發表
其實條GAP 又唔多覺眼既,只有自己睇到
第二D人點會理你吖過到自己就OK

引用:
2-3mm太多了!
好似urx咁差一圈上唔到, 有條1mm gap就無計啦

引用:
原帖由 ayaka 於 20-8-2011 10:47 發表

2-3mm太多了!
好似urx咁差一圈上唔到, 有條1mm gap就無計啦
我果兩枝都係差1MM左右
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
Agree...我條7"TRX都有條gap仔,裝得太fit打開唔晒.....

上鏡擋住就ok !

邊位Ching 可以話我知 鑷barrel nut 位的介子邊度買...

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-8-2011 10:56 發表

我果兩枝都係差1MM左右
我個條本身都有1mm
執左少少身, 緊貼了

附件

20-8-2011 12:10

發新話題