發新話題

配 parts

引用:
原帖由 mkmonkey 於 21-8-2011 23:15 發表
響 CTW 到買左剛剛裝上槍,買三件 parts,三件都唔 work ...

彈弓 - 頂唔實,完全唔夠力,拍左塊網球拍,開一槍又跳返去 bolt lock 狀態
Bolt Stop - 直頭 pin 位唔對,除非自己用銼再擴孔
條 pin - 最離譜,唔 ...
彈弓都係靠自己配好了
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-8-2011 23:58 發表

彈弓都係靠自己配好了
不過,請問可以去邊到配呢?新填地街有無 D 咁細既彈弓賣?

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-8-2011 00:02 發表

廣東道搵下

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-8-2011 00:09 發表

廣東道搵下
謝謝,請問有無建議去廣東通大約邊忽會搵到呢?

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-8-2011 00:24 發表

謝謝,請問有無建議去廣東通大約邊忽會搵到呢?
近油麻地果邊,有幾間

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-8-2011 01:18 發表

近油麻地果邊,有幾間
謝謝!明天去看看!

引用:
原帖由 mkmonkey 於 21-8-2011 23:15 發表
響 CTW 到買左剛剛裝上槍,買三件 parts,三件都唔 work ...

彈弓 - 頂唔實,完全唔夠力,拍左塊網球拍,開一槍又跳返去 bolt lock 狀態
Bolt Stop - 直頭 pin 位唔對,除非自己用銼再擴孔
條 pin - 最離譜,唔 ...
CTW真係買外觀零件好了
dust cover, forward assist knob, charging handle個d可以直上
但係其他都麻麻地, 好似hop個roller, barrel定位粒pin仔個d都係唔岩數

引用:
原帖由 ayaka 於 22-8-2011 10:57 發表

CTW真係買外觀零件好了
dust cover, forward assist knob, charging handle個d可以直上
但係其他都麻麻地, 好似hop個roller, barrel定位粒pin仔個d都係唔岩數
助進制都未必100%岩用,好似固定方法略有不同

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-8-2011 12:49 發表

助進制都未必100%岩用,好似固定方法略有不同
我兩個upper都ok~ 都係打條pin扣住

引用:
原帖由 ayaka 於 22-8-2011 12:56 發表

我兩個upper都ok~ 都係打條pin扣住
用番Systema條Pin固定?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-8-2011 13:03 發表

用番Systema條Pin固定?
CTW PIN
我個係原裝身, 其他配件全部都係CTW到配
幾方便, 叫個店員執齊比我, 唔洗煩

引用:
原帖由 mkmonkey 於 22-8-2011 00:02 發表

原子筆果D得唔得~~

引用:
原帖由 NCP013 於 22-8-2011 14:05 發表

原子筆果D得唔得~~
應該唔得了,CTW 個彈弓硬 d ,都彈唔起隻 bolt stop。睇黎都係去明記睇下有無得配,再唔係就落去廣東道睇下。

拉長d咪得lor

引用:
原帖由 Kane 於 22-8-2011 15:09 發表
拉長d咪得lor
果然夠簡單

發新話題