發新話題

各位師兄 有誰有過興趣玩日本陸自的?

另外,同場加映,日本陸自的怪習俗(還是說問題?).為了防止跌零件而將手上的武器"五花大縛"......
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

64式最大問題---->行軍時部件之間既聲太大, 係人都知你喺邊
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #46 WAIKO01 的帖子

玩甚麼 .....支野左縛右縛...槍身縛也許說得通...但職業軍人居然要縛匣.......

引用:
原帖由 hippies 於 24-6-2007 23:21 發表
this guy..........
要怒 full .............殺:x :x :x :x

我覺得係....縛都唔好用反光既膠布既來縛丫
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 mouselkm 於 27-6-2007 10:07 發表
玩甚麼 .....支野左縛右縛...槍身縛也許說得通...但職業軍人居然要縛匣.......
初時我看到也......orz了(0甘都得? ),看來打完裡面的8發之後,第9發就只有"飛槍"這一發了..... (因為"飛槍"比reload來的快 )

自此我開始明白為什麼即使是特警隊之頖的特種部隊的隨身裝備,也不太見有匣袋的原因(這是玩笑 ),可能和台灣一樣彈殼/子彈的遺失比命中率來的重要......
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #51 WAIKO01 的帖子

飛鎗......1911會好D

因為夠重

回覆 #53 wingyan 的帖子

拎得鎗落場既都係game友, 山水有相逢呀

引用:
原帖由 mouselkm 於 27-6-2007 10:07 發表
縳匣嗎...我記得有一套專出日本陸自1/6武器既盒蛋都有......說明紙寫著既原因......同上........
我記得佢重要在槍身隔離安裝一個彈匣回收袋.....

回覆 #55 alien 的帖子

但防止跌零件....這...這真真的是理由....我6,7年前玩$130支的手拉台灣雞也不會跌零件(匣另計),真槍也要SX式左縛右縛, ,提意者是否在軍校時有甚麼陰影 ....至於縛匣是否為方便玩3-1飛斧時,將彈匣折下一起飛,飛得遠D

引用:
原帖由 mouselkm 於 28-6-2007 21:16 發表
但防止跌零件....這...這真真的是理由....我6,7年前玩$130支的手拉台灣雞也不會跌零件(匣另計),真槍也要SX式左縛右縛, ,提意者是否在軍校時有甚麼陰影 ....至於縛匣是否為方便玩3-1飛斧時,將彈匣折下一起飛 ...
你真係要去了解下d 軍隊既實際情況...
你估一個兵仔收到支槍真係全新ga...
好似以色列咁...d M16成三十歲,你收到果時梗係打死都痴實佢啦...一陣唔見左件咪大鑊...
用左咁多手,兩下散哂咁點算...

引用:
原帖由 14692 於 27-6-2007 04:45 發表
64式最大問題---->行軍時部件之間既聲太大, 係人都知你喺邊
支槍既設計有D問題.....
有問題都唔改良下....

引用:
原帖由 Ate120 於 28-6-2007 21:40 發表

支槍既設計有D問題.....
有問題都唔改良下....
..... 大佬,佢而家咪變左用89式...你重想點?

回覆 #57 adrianyahk 的帖子

純說笑,,我也知一支槍一用可能用2,30年...軍服可能更勁,我有次軍訓時套公家BDU  ,胸部補上一成六吋長方布條,我今天也大縛P226,但縛可用自動貼,用膠布太

發新話題