發新話題

各位師兄 有誰有過興趣玩日本陸自的?

回覆 #58 Ate120 的帖子

仲要打減藥既7.62.......
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 28-6-2007 23:04 發表
仲要打減藥既7.62.......
美國佬既錯...

回覆 #62 adrianyahk 的帖子

日本人既問題

引用:
原帖由 alien 於 28-6-2007 20:55 發表

縳匣嗎...我記得有一套專出日本陸自1/6武器既盒蛋都有......說明紙寫著既原因......同上........
我記得佢重要在槍身隔離安裝一個彈匣回收袋.....
師兄,可不可以把那段(或者是整張)說明post上來?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2007 21:28 發表

你真係要去了解下d 軍隊既實際情況...
你估一個兵仔收到支槍真係全新ga...
好似以色列咁...d M16成三十歲,你收到果時梗係打死都痴實佢啦...一陣唔見左件咪大鑊...
用左咁多手,兩下散哂咁點算...
但我倒是覺得是制度和文化有問題 ,感覺上有一種"不做就不會錯"的感覺,就像要新兵用一枝"不可弄花的展覽品"一樣和萬一弄掉失零件的問題比違反軍規更嚴重(雖然弄失了零件的責罰也不會輕.);而且保養和汰舊換新的狀況也有問題,如果有保養的話,應該會把快損耗掉的零件換掉,再者我也不見美軍,解放軍,俄軍和台灣軍有這樣做.
另外,從這來看他們的訓練也挺奇怪,保護槍枝比自身的訓練來得更重要.

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #55 alien 的帖子

果個係彈殼回收袋 (brass catcher)

引用:
原帖由 14692 於 29-6-2007 04:49 發表
果個係彈殼回收袋 (brass catcher)
我鍾意瑞典佬果個...

回覆 #67 adrianyahk 的帖子

咪一樣

引用:
原帖由 14692 於 29-6-2007 22:43 發表
咪一樣
我講下我鍾意果個 je..

回覆 #69 adrianyahk 的帖子

少人玩瑞典花....

引用:
原帖由 14692 於 29-6-2007 22:45 發表
少人玩瑞典花....
件vest好型...不過難搵...

回覆 #71 adrianyahk 的帖子

baybay

引用:
原帖由 14692 於 29-6-2007 22:46 發表
baybay
你試下搵下....

回覆 #73 adrianyahk 的帖子

傻既.......我都冇性趣

引用:
原帖由 14692 於 29-6-2007 22:48 發表
傻既.......我都冇性趣
有都搵唔到...

發新話題