發新話題

究竟係邊到出問題?

引用:
原帖由 CPK 於 28-8-2011 23:45 發表

用乜電?

M90 + 11.1 V = 出事。
唔係化   我岩岩買左條M90番黎, 用11.1試左陣鎗..
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 spec.ops. 於 28-8-2011 23:40 發表

你留意下4條行星齒軸既安裝,齒軸上有個平位係用黎托住隻大BEARING
呢個好大可能係個問題.

個4條軸唔正, 4粒行星齒係咁撞..

既然得一粒行星齒掃左. 從個條軸出發..CHECK 下有冇野Misalign, 或者鬆左?

引用:
原帖由 Elf 於 29-8-2011 01:44 發表

唔係化   我岩岩買左條M90番黎, 用11.1試左陣鎗..
單發冇咩問題既..
長期連發就真係小心D啦..

回覆 17# 的帖子

thx,我會check一check今晚check完再post相上黎la,thx

4個恆星中間個 支柱方向有問題,導致bearing 撐開4個恆星,中間的自然擠爛       
仔細看看4個支柱的方向有沒有對
Systema all the way. Porsche all the way....

check左4支柱方向都無錯~~~

引用:
原帖由 jpg 於 29-8-2011 05:30 發表

單發冇咩問題既..
長期連發就真係小心D啦..
親身經歷:11.1V + M90 連發約五秒後,天梯齒斷成兩截。

今日打散諗住再重裝發現更大問題,點算呀?
我肯定4條柱一定無裝錯~~~

附件

P1060976 (Small).JPG (55.22 KB)

29-8-2011 22:17

P1060976 (Small).JPG

P1060977 (Small).JPG (41.8 KB)

P1060977 (Small).JPG

P1060979 (Small).JPG (35.21 KB)

P1060979 (Small).JPG

P1060981 (Small).JPG (31.21 KB)

P1060981 (Small).JPG

P1060986 (Small).JPG (40.11 KB)

P1060986 (Small).JPG

P1060989 (Small).JPG (41.86 KB)

P1060989 (Small).JPG

你真系确定4个支柱冇装错? 睇你齿轮损坏图,明显系齿轮受力有问题。
Systema all the way. Porsche all the way....

ok

全部拆开∼ 清理干净

重新装过, 上油, 锁紧螺丝, 不要放入lower .... 手指应该能轻松,流畅。。。波动裸露在上的Gear..... 然后才放入lower 吧

你个筒有冇磨损?会唔会介子太多或者太少齿轮撞到cylinder 外皮受力太大导致?

見你隻頂齒掃左一齒,睇黎你條筒動左D手腳
三六轟一轟,敵人企唔穩!

到呢個地步, 其他gear 都唔知有冇影響........

引用:
原帖由 spec.ops. 於 29-8-2011 23:44 發表
見你隻頂齒掃左一齒,睇黎你條筒動左D手腳
supermax 165筒 改90 ? 但係話明系 黑色 +90 wor

頂齒都掃左??
師兄唔係真係11.1+M90 呀嗎??
睇落你隻傘齒都好似有D掃喎.
師兄你用咩野身(原廠, 定aftermarket?)
仲有個兩隻BEARING 大有冇問題

我諗師兄都係成SET 齒換過啦. 除左MOTOR齒, 隻隻齒都好似有問題.

仲有師兄不如講下你用咩野筒同電多, 咁可以rule out 某D問題先..

呢到其實係分別兩次掃完後o既齒黎o既,第一次傘齒掃係因為摩打齒打到鬆鬆地之後,hold吾實之後掃o既,所以第一次歸係摩打同傘齒掃.第二次掃係恆星同太陽齒掃,因為我打打下成支吾work,所以齒jam死晒,番去就發現,太陽齒掃左散件攝死左恆星齒,最後打散先再發現天梯齒無咁隻.

我好肯定我係用SYSTEMA(Blue)9.6V電,用全原裝M90黑筒,因為我驚用鋰電會整死d電子野.

發新話題