發新話題

七月十四,真係好猛...

所以我一直都係覺SORRY SIR 係有料到D

引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:49 發表
取自:潘小濤
黑社會將人推入屋,守住個門口,其實唔算禁錮,因為他可以跳窗、鑿牆離開。
Like!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-8-2011 23:45 發表

人地次次都咁大口氣,搞到上cgf成日俾網絡警察圍,以為上高登突然咁多五毛,我都唔知人地對事定對人啦...
四個大字 - "公道自在人心"

引用:
原帖由 Paul 於 29-8-2011 23:52 發表
所以我一直都係覺SORRY SIR 係有料到D
SORRY SIR 係幫佢班兄弟出嚟頂(旺角警署警員強姦女報案人、人肉沙包追截非法賽車,以及校園臥底泄密等事件)
自己啲細做錯,做大出嚟道歉,叫做好大佬吓...

唔似依家"家鷹哥"出嚟解圖笑死街坊(不過佢好似唔慣講故仔)

引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:59 發表

SORRY SIR 係幫佢班兄弟出嚟頂(旺角警署警員強姦女報案人、人肉沙包追截非法賽車,以及校園臥底泄密等事件)

唔似依家"家鷹哥"出嚟 ...
TVB 戲都有做, 要Laughing哥客客氣氣今講說話真係好難

引用:
原帖由 Paul 於 30-8-2011 00:04 發表

TVB 戲都有做, 要Laughing哥客客氣氣今講說話真係好難
只要有人走出嚟講一句"阿公叫咁做!!!"
我會收貨...好過千言萬語

引用:
原帖由 B20_hk 於 30-8-2011 00:09 發表

只要有人走出嚟講一句"阿公叫咁做!!!"
我會收貨...好過千言萬語
LIKE!

引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:45 發表

如果對付社民連激進行為,ok我支持;
但今次呢?
我就係講緊呢樣,對住一d訓馬路既爛仔我覺得應該要強硬架,
但呢位一哥好似越黎越硬,我怕佢會成為全民公敵姐.

引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:52 發表

四個大字 - "公道自在人心"
呢度有6個字喎...

幾樣野 :

(1)旺角警署強姦案;
(2)東廊非法賽車衝路障事件;
(3)校園臥底事件.

如果查過真係有錯的話,道歉係天經地義。
但未查完先道歉,你叫調查同事點查?

x x x

至於曾Sir口中既"黑影"可唔可能係現場出現,
個人經驗啦,
某年有單解款車持械行劫,當時我係車上趕去現場,
去到距離現場大約兩個街口 (我車係一條大直路),
突然有架私家車從我車左前方路口衝出黎,
接近橫放係我車前面停車,跟住真係三個黑影衝落車,
我車車長即時剎車,並大叫有槍。

車上工友即時跳車take cover同準備拔槍,
我地定神一睇,車前面既三位大哥就係某台記者...

唔知你地有無聽過咩叫"tunnel vision",
我想講既係,當你係高度戒備狀態下,受到呢D突然既刺激,
作出自然反應,認定刺激係高度威脅,其實唔係咩奇怪既事。
"沙塵滾滾殺錯良民" 唔係第一次聽掛?
引用:
原帖由 B20_hk 於 29-8-2011 23:59 發表

唔似依家"家鷹哥"出嚟 ...

引用:
原帖由 b.jam 於 30-8-2011 00:19 發表

我就係講緊呢樣,對住一d訓馬路既爛仔我覺得應該要強硬架,
但呢位一哥好似越黎越硬,我怕佢會成為全民公敵姐.
我相信港大,甚至一些官員,議員將會在這件事和"一哥"劃清界線...
再看看未來幾天,有冇人(特首,唐唐)再開腔撑佢

但如果佢今次過到骨,有機會再上一層樓(入局)

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:26 發表

呢度有6個字喎...
又捉人字失.....

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:26 發表

呢度有6個字喎...
有"黑影" 喎!!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-8-2011 00:11 發表

LIKE!
係羅.....佢仲可以爬渠,even一腳伸開擋門既"黑社會"行出去架....

btw,我覺得麗港城著六四tee個條契弟抵x死。
你著呢件tee,同去人地喪禮著件金黃色珠片登台衫一樣效果。個腦都唔x用就著

發新話題