發新話題

七月十四,真係好猛...

引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 00:51 發表

問題就係呢度, 警察既保安工作係應該保障要人既安全, 定感受?
佢地話係“尊嚴”呀嘛唔聽書...

我絕對唔認同日光日白時候既"黑影"同"本能"係"爆裂神掌"既合理辯解囉...唔通個camman真係出暗器咩...一早成部野上左膊頭啦...

一係下次記者行家用helmet cam, 咁無危險唔駛出掌啦下...
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

警員係無明示或暗示果幾位學生可以通過果道門離開

相當有趣既一點,點解示威者平時示威又唔見咁聽警察話?
警方明文指示佢地離開封鎖區佢地唔理,
依家就忽然聽話 話警察無叫佢地走?

有趣有趣。
引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 00:49 發表

Sorry, 樓梯同學生之間, 係有一道門, 而門前係有一位警員站立,
而該警員係無明示或暗示果幾位學生可以通過果道門離開

[quote]原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:28 發表
幾樣野 :

(1)旺角警署強姦案;
(2)東廊非法賽車衝路障事[quote]

依三件事,

1. 旺角警署強姦案 - 後來有人在TSW報警,個位梁Sir立即失更,找受害人並願意付10萬了事...
2. 非法賽車衝路障事件 - 真係有差人叫停啲車做路障
3. 校園臥底事件 - 警方在案件提訊時,卻公開了學校的身份

我從報章得知內容,表面上唔駛調查都知邊個錯

1.無故俾10萬受害人,身有屎???
2.啲車唔會無故在Highway停車
3.在法庭爆咗學校名
差人不是聖人,有機會做錯事
"道歉"係遲早的事,我就欣賞"SORRY SIR

"黑影""tunnel vision" 我就無乜經驗
反而你估有幾多人信??

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:38 發表

字虱
我要唔要罰抄架 .....

引用:
原帖由 boni 於 30-8-2011 00:43 發表

小人不才, 完全領略唔到你個黑影
罰抄 .....

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:55 發表

有趣有趣。

師兄你身在現場?突然又提出“示威者平時示威又唔見咁聽警察話”?
你知道所謂的“明文”係點?你又知人地唔理?

雖然話公說公有理....但係貴處長混淆視聽就擺明身有屎啦

引用:
原帖由 gd1893 於 30-8-2011 00:55 發表

有趣有趣。

前言不對後語!

引用:
原帖由 Paul 於 30-8-2011 00:54 發表
其實今次或平時類似事件本來可以小事化無, 衰在唐唐之前英文爆左“垃圾”隻字, 而最近記者又冇其他新聞可以追。
呢度唔係大陸, 人權同自由絕對唔可以小事化無
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-8-2011 01:01 發表

師兄你身在現場?突然又提出“示威者平時示威又唔見咁聽警察話”?
你知道所謂的“明文”係點?你又知人地唔理?

雖然話公說公有理....但係貴處長混淆視聽就擺明身有屎啦
學生同校長說的就有幾個版本!
他們才混淆祝聽!

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:04 發表

學生同校長說的就有幾個版本!
他們才混淆祝聽!
唔...原來師兄想要單一版本,唔怪之得而家要封殺d傳媒,只俾政府新聞處做野...
不過,唔知你地處長個版本,係你地警方的版本,定係中央既版本呢?

引用:

有趣有趣。
第一:港大生是示威者嗎???
第二:點解港大生可以入咗封鎖區???不是有幾多差人嗎?何解有人入咗封鎖區???
第三:電視畫面只見佢高舉双手,班差人逼咗佢去樓梯,順手閂咗門

引用:

有趣有趣。

你係想講果D示威者唔聽話正常,
定係呢三位學生聽話唔合理?

一單還一單, 唔好諗住拉埋一齊
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

發新話題