發新話題

七月十四,真係好猛...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 30-8-2011 01:48 發表
響法庭上: 唔應該
響政治問題上: 唔講呢個無野好講

政治包含管治, 警力係政府入面管+治既工具

當政治不得民心, 管治工具被視為打壓工具係人之常情, 睇開d la

鬼叫出糧俾你果個唔掂咩...
部份同意,部份又不同意!

引用:
原帖由 B20_hk 於 30-8-2011 01:47 發表

我見到六個字
又有黑影.....

引用:
原帖由 B20_hk 於 30-8-2011 01:49 發表

咁你又問?
咁咪明晒囉~~~
如果站在太古橋上大叫,強仔就會睇到,在警方指定示威區彧後梯,強仔就睇唔到~~
好明顯啦~~

落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:48 發表

這是星島日報的報導!但說官方咪官方囉!

你喜歡段章取義,我都無法!
你唔明白我的“官方”的意思... 唔係官方新聞既發佈,而係言論既內容,同發言人既背景...
我都唔喜歡段章取義...但喜歡睇人反駁,睇人護航,
係個post,我收穫豐富,晚安∼

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 30-8-2011 01:48 發表

當政治不得民心, 管治工具被視為打壓工具係人之常情, 睇開d la

讚.....

引用:

無計,今次政府得罪”全港新聞佬”,再加上”垃圾論”,
咁啱警方負責嘅嘢多,真係唔搞你搞邊個?
再者,公關做得差,支筆在佢哋手。今均,政府當真有管治危機

引用:
原帖由 高!高!高! 於 30-8-2011 01:53 發表

咁咪明晒囉~~~
如果站在太古橋上大叫,強仔就會睇到,在警方指定示威區彧後梯,強仔就睇唔到~~
好明顯啦~~
擺我上枱,不過都like
如果係咁,就真係.........

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-8-2011 01:53 發表

你唔明白我的“官方”的意思... 唔係官方新聞既發佈,而係言論既內容,同發言人既背景...
我都唔喜歡段章取義...但喜歡睇人反駁,睇人護航,
係個post,我收穫豐富,晚安∼
你睇哂未架?佢兩個版本都有寫!
是一篇中立的文章!

還是你不喜歡看?

你喜歡鬧政府?我也喜歡!
我都覺得勞民傷財,好似話有2000個警察參與,唔知真定假?
從前示威都不用這麽多警力,
但你看看而家d示威者,我不多講你自己看!

http://eastweek.com.hk/index.php?aid=14607

你要說我護航?我都無法!
假期誰不想部家人?

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 02:06 發表

你睇哂未架?佢兩個版本都有寫!
是一篇中立的文章!

還是你不喜歡看?

你喜歡鬧政府?我也喜歡!
我都覺得勞民傷財,好似話有2000個警察參與,唔知真定假?
從前示威都不用這麽多警力, ...
你份糧包左ga la,咁多福利,唔gur唔好做啦∼

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:43 發表

乜點睇?

佢自已講一入校園,已很多警察,佢又入去?佢又唔驚?
佢跟本係道「打游擊」戰,希望能找到一地方突圍!
點知都被人截到,但又唔認衰,賴死唔走!
有警員把守, 點走? 又撞過?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-8-2011 02:08 發表

你份糧包左ga la,咁多福利,唔gur唔好做啦∼
仲未瞓?

包左乜?

有乜福利?

點解要唔做呀?

引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 02:09 發表

港大職員協會會長陳捷貴稱,已向當時在場的港大保安了解事件,
獲知當時學生是從徐展堂樓前往梁銶琚樓,學生被推入樓梯後,
可沿原通道離開,但學生當時未有這樣做。

點走?

用腳走囉!

引用:
原帖由 HunterX 於 30-8-2011 02:09 發表

嘩~!!走~~~???
一路都有個警員擋住個門把,防煙門塊玻璃仔又比警察哥哥擋住,出面又望唔到入面做咩(好彩裡面冇慘叫~),3個同學仔比10個大哥哥圍住,哥哥唔出聲叫你走,點敢走呀~~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 30-8-2011 02:24 發表

嘩~!!走~~~???
一路都有個警員擋住個門把,防煙門塊玻璃仔又比警察哥哥擋住,出面又望唔到入面做咩(好彩裡面冇慘叫~),3個同學仔比10個大哥哥圍住,哥哥唔出聲叫你走,點敢走呀~~

點走?

用腳走囉!

引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 02:23 發表

點走?

用腳走囉!
呢個版本唔係咁講喎。
引用:
原帖由 seals 於 30-8-2011 01:23 發表
(星島日報報道)香港大學上周舉行的百周年慶典邀請國家領導人出席,
有三名學生被警員推到梁銶琚樓後樓梯達一小時,
港大法律學院院長陳文敏指警方涉嫌「非法禁錮」學生,
但港大職員協會會長陳捷貴稱,已向當時在場的港大保安了解事件,
被「禁錮」的港大學生李成康承認,當時沒有提出或嘗試由原路離開,
由於有警員把守,他們當時「感到」被「禁錮」,
但未決定是否採取法律行動。

http://www.singtao.com/yesterday/loc/0825ao04.html
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

發新話題