23 12
發新話題

[問AK GBB] 我想問一下,現在入手豬HK既AIMS, 是好時機嗎?

[問AK GBB] 我想問一下,現在入手豬HK既AIMS, 是好時機嗎?

各位師兄好!
小弟我一路都不算係WARGAME友,只係好少好少好少會落場打game,
某天路過旺角,見到櫥窗內有一支gbb既AK,一時之前,內心小鹿亂撞,又撞到一d相熟既友人,俾人毒到典典下....
經過網上搜索,發現該槍是豬hk出品的AIMS,價格....還好吧?
但睇完d資料之後,發現有別的品牌即將出品第二款,號稱“全行程”既AK...(雖是AKS74U,悶死人)
一時之間,內心起了疑問,特此來GBB專區討教∼!

小弟想問,全行程,究竟是什麼呢?
如果希望有一支像真度十足的AK用作收藏,或是只作CQB,豬hk是一個好既選擇嗎?
再講,現在是入貨的好時機嗎?

希望各位解答小弟既問題,作為回禮,送俾師兄一條教授舊化的link...(我都想知我整唔整到..)
謝謝!
http://www.arms-cool.net/forum/thread-97683-1-2.html

GHK呢支絕對入得過,像真度極高,打CQB略為長咗啲,性能可靠,除咗彈匣氣缸膠圈漏氣之外冇野好整

全行程係只同真槍一樣槍機運作距離,GHK比真槍行短咗,WE就號稱全行程
但WE一日未出得唔得仲未知,但如果鐘意47款蕉匣就唔使諗,就買GHK啦

以外觀來說
G^K這支AKM/AIMS用了L*T的全鋼身(外管除外)
而L*T也就是以前井井AK的代工廠
所以外觀應該算非常OK(加4舊換埋鋼外管更是十分非常OK)
至於系統的穩定性與耐用性更是G^K的強項
所以G^K的AKM出街已經4個月也沒有甚麼災情傳出
可以說是買了不悔
而新出的AIMS與AKM比較C/值
AIMS更見抵買(全鋼製側鏡橋座已值回票價)...   
供您參考

引用:
原帖由 f22a 於 30-8-2011 21:22 發表
以外觀來說
G^K這支AKM/AIMS用了L*T的全鋼身(外管除外)
而L*T也就是以前井井AK的代工廠
所以外觀應該算非常OK(加4舊換埋鋼外管更是十分非常OK)
至於系統的穩定性與耐用性更是G^K的強項
所以G^K的AKM出街已經4個 ...
仲有我比較奄尖,連hop up都改埋5.1規格
遲啲先講點搞.....

槍身係電槍數?
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

err....... 好熟呀你地d語氣

引用:
原帖由 Vindicator 於 30-8-2011 21:43 發表
槍身係電槍數?
係LCT數

如果有人出ak104多好...
ghk出47系...
vve出74系...
真係睇喜好

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2011 21:54 發表
ghk出47系...
vve出74系...
真係睇喜好
買啦買啦
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 sam524 於 30-8-2011 21:54 發表
ghk出47系...
vve出74系...
真係睇喜好
仲有KSC黎緊.....

好在AK毒唔到我 如果唔係又破財

引用:
原帖由 fai84 於 30-8-2011 22:45 發表

仲有KSC黎緊.....
都係74?

唔理乜七AK! 唔Jam就OK!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 30-8-2011 23:01 發表

都係74?
74M

23 12
發新話題