發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

回覆 175# 的帖子

P牌和A牌兩者我都看清楚及研究過, P牌的塑膠是ABS手辨膠物料. 用人手吸矽膠模出來的. 極低本製造出來  有空氣泡(俗稱砂孔),他門把表面看到的砂孔用模型(畢地)修補,再噴漆打包出售. ABS手辨膠物料特質極容易折斷.不能夠接觸天那水.

至於 A牌哪隻的塑膠是用尼龍加纖維注做出來?因為注做尼龍加纖維必須要金屬加硬工業鋼模具. 故極高本製造出來 , 至於尼龍加纖維特質堅硬,扺受200度高溫. 工業用途.

各位聰明玩家請自行分析小弟所說的是否實情. 至於你們拿出錢幣來, 想買到什麼的商品呢?   

小弟在這裡再一次表明,兩者商品都與本人無關.沒有任何利益.

謝謝

引用:
原帖由 Pan 於 19-9-2011 02:11 發表
經過幾日研究...相信個 selector 係令到無左單發既主要原因
所以決定著手處理

睇相, 兩個無咩分別

但其實搵卡尺卡一卡就會發現到一樣好重要既野
...
狗肉無所謂啦!!!支持DIY

今日day off, 用把電子卡尺一用
VFC: 4.15
Real:3.94
P牌:3.96
5% tolearance, ok啦!!!

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-9-2011 10:48 發表

今日day off, 用把電子卡尺一用
VFC: 4.15
Real:3.94
P牌:3.96
5% tolearance, ok啦!!!
但分分鐘會無左單發
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 19-9-2011 11:19 發表

但分分鐘會無左單發
如果以VFC做standard...要4才算Pass
我用以下3種selector, S,E,F 都ok

如果撥唔到去F,可以試吓.

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 19-9-2011 01:28 發表

感謝師兄無私嘅奉獻!

謝謝Runner兄的解答!A牌條骨位真的太sharp,另就以上師兄所述,P牌是用首辧膠料製作,但以他的賣價較高去看,應不會用首辨料造掛! 小弟還是較喜歡P及A牌,我會去買來看看比較

我未見過P牌實物,只見過A牌,2者比以住aeg手柄已經係好好啦!
引用:
原帖由 ada1444 於 19-9-2011 16:36 發表
謝謝Runner兄的解答!A牌條骨位真的太sharp,另就以上師兄所述,P牌是用首辧膠料製作,但以他的賣價較高去看,應不會用首辨料造掛! 小弟還是較喜歡P及A牌,我會去買來看看比較

引用:
原帖由 runner 於 19-9-2011 15:07 發表
如果撥唔到去F,可以試吓.

http://i30.photobucket.com/albums/c303/maskrunner/302374_10 ...
多謝 runner 師兄有關撥入 F 位的方法賜教!
另外,小弟所面對的問題是不能單發。 不知師兄又有何高見?如用樓上一位師兄的攝鐵片入 selector 坑位,可行嗎?

引用:
原帖由 ada1444 於 19-9-2011 16:36 發表
Sorry. 真係ABS膠only.
你唔怕肉赤可以大力夾佢同用天拿水抹下個p記, 睇下有無事.
A記係光身D, 不過平好多物料又好幾皮...都係果句, 相對抵玩D囉.
想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-9-2011 11:21 發表

如果以VFC做standard...要4才算Pass
我用以下3種selector, S,E,F 都ok
B20_hk 大哥,小弟是用 P 記下身的,selector 制坑位應該唔會好似 A 記得咁深,但都有打唔到單發的問題。是否應要裝回被拆走的 L 型鐵片呢?還是仍有其他地方要改善?

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 19-9-2011 17:34 發表

B20_hk 大哥,小弟是用 P 記下身的,selector 制坑位應該唔會好似 A 記得咁深,但都有打唔到單發的問題。是否應要裝回被拆走的 L 型鐵片呢?還是仍有其他地方要改善?
我用P記真係不用執

我無單發失靈,所以唔知,不過pan師兄試過work,你可以請教吓佢嘅心得。
引用:
原帖由 KIN-KIN 於 19-9-2011 17:02 發表

多謝 runner 師兄有關撥入 F 位的方法賜教!
另外,小弟所面對的問題是不能單發。 不知師兄又有何高見?如用樓上一位師兄的攝鐵片入 selector 坑位,可行嗎?

多謝各位師兄高人賜教!

我真係用天拿水擦內部...
只擦去少量黑色油,未見毁容
仆X,唔小心滴了些在表面,都未見毁容

但試完立刻清洗

發新話題