發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

謝謝Runner兄指引! 請問你教磨走selector位的方法是用在P牌的手柄嗎? 如果係, 即是賣P牌回去後, 它跟的真品selector就是要把這位置磨入, 才能把selector撥到連發的F位(click)住在波子孔內,對嗎? 此外如物料是首辨ABS膠, 真的會易斷或不能接觸天拿水嗎?  Thanks!

ada1444兄:小意思唔駛客氣,撥唔到去F原因係selector凸位同housing pack金屬組件頂住,同手抦外殼無關.至於市面上SEF手抦用咩物料製造我唔清楚.

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-9-2011 18:52 發表

我真係用天拿水擦內部...
只擦去少量黑色油,未見毁容
仆X,唔小心滴了些在表面,都未見 ...
嘩, 真係會甩油?!
我以為只係班友9吹...

A記有無人試過咁整? 睇下佢D尼龍有幾堅?

引用:
原帖由 MACV-SOG 於 20-9-2011 09:22 發表

嘩, 真係會甩油?!
我以為只係班友9吹...

A記有無人試過咁整? 睇下佢D尼龍有幾堅?
好奇怪,咁多新手攻擊P牌?

唔係溶果隻甩油,只係甩”機油”,機械組件當然要落油,所以下身都有油
第一次用天拿水只抹了機油
第二次再用天拿水捽,即是棉花白雪雪個張相,無甩油,無毀容
當然如果你講到要浸天拿水,我無嘢講!
我都想有人試A牌

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-9-2011 18:04 發表

我用P記真係不用執
小弟昨夜裝回 L 型鐵片後依然解決不了單發失效之問題,唉!真灰爆呀!
請問師兄閣下的 MP5 是第幾水的? 我是剛買返來的,應是第三水。唔知會唔會有分別呢?
另外,閣下的 MP5 selector 制能否成功推盡落「F」click 位上呢?
請原諒小弟囉唆累贅。

公平的,A牌拿上手係有彈性

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 20-9-2011 10:18 發表

小弟昨夜裝回 L 型鐵片後依然解決不了單發失效之問題,唉!真灰爆呀!
請問師兄閣下的 MP5 是第幾水的? 我是剛買返來的,應是第三水。唔知會唔會有分別呢?
另外,閣下的 MP5 selector 制能 ...
我係二手第一水,selector 用真品P牌冇分別

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 10:12 發表

好奇怪,咁多新手攻擊P牌?

唔係溶果隻甩油,只係甩”機油”,機械組件當然要落油,所以下身都有油
第一次用天拿水只抹了機油
第二次再用天拿水捽,即是棉花白雪雪個張相,無甩油,無毀容
當然如果你講到要 ...
有幾多新手攻擊p牌?
有咩好攻擊唔攻擊? 難得有人試問下都唔得?

甩唔甩油尼唔尼龍咪又係玩具. 唔通好得過堅嘢咩.
好奇想知邊隻好d啫.

引用:
原帖由 MACV-SOG 於 20-9-2011 12:21 發表

有幾多新手攻擊p牌?

好奇想知邊隻好d啫.
唔係話你!只不過有手講到幾唔好,又無相,口講?又話見天拿水試吓?
我一直都覺得玩具,平有平玩,貴有貴玩
不過再選擇我會試吓A牌

引用:
原帖由 MACV-SOG 於 20-9-2011 12:21 發表

有幾多新手攻擊p牌?

好奇想知邊隻好d啫.
WGX有Demo "A3 Grip連支MP5",可以上去試
手感不錯, Selector要由"E"去"F"就要出多少少力
P牌出咗透明下身display ... 聽講比Demo更透明,但又要9百幾, 無性趣

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:18 發表

WGX有Demo "A3 Grip連支MP5",可以上去試
手感不錯, Selector要由"E"去"F"就要出多少少力
P牌出咗透明下身display ... 聽講比Demo更透明,但又要9百幾, 無性趣
E去F係要用好大力架,玩多幾次,手指公都無力
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 18:35 發表

E去F係要用好大力架,玩多幾次,手指公都無力
P牌換咗Steel Hammer Set 130% Spring 由E去F係都要用好大力...但有冇關係?

引用:
原帖由 runner 於 19-9-2011 15:07 發表
如果撥唔到去F,可以試吓.

http://i30.photobucket.com/albums/c303/maskrunner/302374_10 ...
各位師兄,小弟根據 runner 師兄之方法替我的 P 記下身做了小改動,現在將 selector 由「E」推去「F」已無對難度了。

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 20-9-2011 18:52 發表

各位師兄,小弟根據 runner 師兄之方法替我的 P 記下身做了小改動,現在將 selector 由「E」推去「F」已無對難度了。
磨多少???

約係磨入 1.5mm,唔可以太深。

發新話題