發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

我想講唔該要賣廣告嘅新手番返去你自己嘅POST
好X煩!!!

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 10:50 發表
請問各位師兄大哥,P 記的 A3 housing 的 selector 是否最像真?但喺安裝時是否一定要拆走支 MP3 一啲零件?拆咗就冇得返轉頭?工程大唔大呢?
人哋講緊第二樣嘢,請留心

我用P記直上VFC身,'無需'改任何parts.

引用:
原帖由 B20_hk 於 12-9-2011 17:29 發表

人哋講緊第二樣嘢,請留心

我用P記直上VFC身,'無需'改任何parts.
各位師兄,我唔係賣廣告架!
我其實已喺上星期買咗 P 記 housing。幫支槍換料無非想像真啫!所以我唔太介意要改動支槍,只係想清楚改動嘅位置喺邊同工序如何,驚弄錯咗就連支槍也要報銷啫!
樓上位師兄提及 P 記 housing 也可「無痛直上」?!?!有咩心得可分享下呢?

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 18:24 發表

各位師兄,我唔係賣廣告架!
我其實已喺上星期買咗 P 記 housing。幫支槍換料無非想像真啫!所以我唔太介意要改動支槍,只係想清楚改動嘅位置喺邊同工序如何,驚弄錯ࡵ ...
我唔係話你,只不過睇唔過眼
有啲新手會員,只出post講隻A3身,抬高A記狂數P記

我都買了P記,再者SUO真身,VFC身都不用改

冇錯,之前好多講 A 記嘅 post 似乎有好多「水份」。。。。

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 18:38 發表
冇錯,之前好多講 A 記嘅 post 似乎有好多「水份」。。。。
”水份”就兩款都有人吹
但吹都唔好狂抽水批評他人抬高自己咁無恥
不過A牌和P牌都不相伯仲,我係因為selector才買P牌
下次有SD款,可能會試下A牌

引用:
原帖由 B20_hk 於 12-9-2011 17:24 發表
好X煩!!!
師兄講得啱,真係好好好………………………好狠煩!!!

引用:
原帖由 combatfung 於 10-9-2011 00:06 發表
if Ching Use A3 Grip for VFC , U need to remove this parts, coz this is for A5, and cut th little pin that stop this parts, and the A3 seletor can be normal move to the 'F' position !
多謝師兄分享! 我支W豬C下身MP5終於有返連發!
不過插匣問題未解決!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:44 發表

多謝師兄分享! 我支W豬C下身MP5終於有返連發!
不過插匣問題未解決!
點解...照計唔關個身事

引用:
原帖由 B20_hk 於 13-9-2011 00:46 發表

點解...照計唔關個身事
我都唔知點解! 聽日拎支野去個朋友屋企研究下!
我位朋友用W豬C下身都有「連發失效」問題,
不過暫時得我係插唔到匣, (但原裝下身無問題)
所以等聽日研究完, 希望整得返。

引用:
原帖由 B20_hk 於 12-9-2011 17:24 發表
好X煩!!!
完全同意... 咁做法反而令買家們反感

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:51 發表

我都唔知點解! 聽日拎支野去個朋友屋企研究下!
我位朋友用W豬C下身都有「連發失效」問題,
不過暫時得我係插唔到匣, (但原裝下身無問題)
所以等聽日研究完, 希望整得返。
小弟見解:
插唔到匣,有機會係 Firing Pin 位置前咗,所以頂住隻匣...試吓拍埋個原裝VFC身,看看啲數有冇差???
「連發失效」會否selector問題?
無計,可能趕出貨...

引用:
原帖由 B20_hk 於 13-9-2011 00:58 發表

小弟見解:
插唔到匣,有機會係Hammer位置前咗,所以頂住隻匣...試吓拍埋個原裝VFC身,看看啲數有冇差???
「連發失效」會否selector問題?
無計,可能趕出貨...
其實大約知道問題係咩,
份內膽裝左入下身之後,
W豬C下身比原裝下身會下沉多2mm,
所以撞針座下沉2mm,
頂住隻匣。

應該唔關hammer事,
我依家用緊P記set 鋼hammer,
但係原裝身都無事

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 01:04 發表

其實大約知道問題係咩,
份內膽裝左入下身之後,
W豬C下身比原裝下身會下沉多2mm,
所以撞針座下沉2mm,
頂住
但係原裝身都無事
吓!隻A牌做底咗2mm,X!有人講到天花龍鳳,原來打唔響!
我諗你上14卅F嘈吓佢啦!有乜理由tolerance差2mm
SELECTOR嗰吼有冇差異?
14卅F之前光頭仔話月中至月尾有貨,忽然walk in 都有貨,
莫非趕工出事

我都未敢100%肯定係下身問題,
有可能本身匣問題;第三水本身改左位;等等
我有三個朋友,都有VFC mp5,
聽日四個人研究完先知結果。

發新話題