發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

Must buy item for vfc mp5!!!is it fit?
Never Forget

引用:
原帖由 B20_hk 於 4-9-2011 23:07 發表

題外活:大家用乜Sling???
H&K for sure

月中買埋個A3身同伸縮柄就完成一枝神檯槍

引用:
原帖由 5sfll970 於 8-9-2011 22:56 發表
頭先見到precision隻housing, 真係好正! 真selector好吸引!
唯一不足就係好似有少少殘舊feel. 槍太新有D唔襯.

不過聽人講, 14F果隻A3 Grip係用尼龍加玻纖造, 再加內裝厚鋼片. 同真品housing果隻物料一樣.
非常硬 ...
外觀邊個正d先?如果真料但唔靚都無用

引用:
原帖由 5sfll970 於 8-9-2011 23:53 發表

間唔中見有人放呀...不過價就好海鮮..
SUO ??比馬來西亞用 wo

回覆 92# 的帖子

咁會唔會無得返轉頭用返A5 身呢 ??

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 14-9-2011 23:21 發表

係?!有無圖?
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!Hm.Z5naQGRC7_05UqZEBWQ--/article?mid=3450&prev=-1&next=3433

各位大大, 小弟裝左 A 記個A3 身之後, 無左單發.....係邊度裝錯左呢...

引用:
原帖由 B20_hk 於 18-9-2011 00:46 發表

吓...又有問題???
唔知係唔係selector問題,裝返a5身又無事

引用:
原帖由 RCman 於 18-9-2011 12:20 發表

我用A牌直上,單連都無問題bor
直上無改任何野?

經過幾日研究...相信個 selector 係令到無左單發既主要原因
所以決定著手處理

睇相, 兩個無咩分別

但其實搵卡尺卡一卡就會發現到一樣好重要既野
黎個位原來係決定 trigger 同 C牙既行程
而黎兩者既行程正正係單連發既關鍵
V記果個, 有 4.xxxx mm 咁厚

但 A 記果個得 3.xxxx mm厚

因為佢簿左, 所以 trigger 行程長左少少
而就係果少少就令到 C牙 卡唔實個 hammer, 所以變左連發

最後, 搵左兩塊約 0.05 mm 厚既鐵片仔墊厚個位

完工之後, 暫時黎講, 有返單連發
耐用性未試到...
此為無聊 DIY, 無工具, 無資源既情況下進行
千祈唔好笑狗肉

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-9-2011 10:48 發表

今日day off, 用把電子卡尺一用
VFC: 4.15
Real:3.94
P牌:3.96
5% tolearance, ok啦!!!
但分分鐘會無左單發

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:18 發表

WGX有Demo "A3 Grip連支MP5",可以上去試
手感不錯, Selector要由"E"去"F"就要出多少少力
P牌出咗透明下身display ... 聽講比Demo更透明,但又要9百幾, 無性趣
E去F係要用好大力架,玩多幾次,手指公都無力

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:41 發表

P牌換咗Steel Hammer Set 130% Spring 由E去F係都要用好大力...但有冇關係?
Hammner set 應該無關係啦,99%係 selector

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 21-9-2011 01:27 發表
各位師兄前輩你好,小弟為新買的 VFC MP5A2 換上 P 記 A3 下身,卻出現咗 selector 制不能推盡至 "F" 位及開槍單發失效此兩項問題。
有關 "F" 位之問題,已如前文所述依照 runner 師兄之方法解決到了 ...
ching 把 m仔同我 setting 差不多
可以一雞幾味

發新話題