發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

引用:
原帖由 Pan 於 8-9-2011 23:55 發表

SUO ??比馬來西亞用 wo
字唔同,其他一樣

引用:
原帖由 combatfung 於 9-9-2011 13:31 發表

Ching,P牌個grip前面係有金屬片種入裹面架,請小心看清楚前面pin hole內有金屬片在內,
可以講同真品係一樣架
好,我看清楚

引用:
原帖由 RGM-111 於 9-9-2011 00:40 發表

睇完 銘C兄 的compare..WGC 好像抵玩好多(應該星期6去買 ), 不過我又要偷運入境...支MP5都重係個fd到
哦,原來我搞錯...
因為買返來新,裝後拆出來才發現前吼係金屬...

我想講唔該要賣廣告嘅新手番返去你自己嘅POST
好X煩!!!

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 10:50 發表
請問各位師兄大哥,P 記的 A3 housing 的 selector 是否最像真?但喺安裝時是否一定要拆走支 MP3 一啲零件?拆咗就冇得返轉頭?工程大唔大呢?
人哋講緊第二樣嘢,請留心

我用P記直上VFC身,'無需'改任何parts.

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 18:24 發表

各位師兄,我唔係賣廣告架!
我其實已喺上星期買咗 P 記 housing。幫支槍換料無非想像真啫!所以我唔太介意要改動支槍,只係想清楚改動嘅位置喺邊同工序如何,驚弄錯ࡵ ...
我唔係話你,只不過睇唔過眼
有啲新手會員,只出post講隻A3身,抬高A記狂數P記

我都買了P記,再者SUO真身,VFC身都不用改

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 12-9-2011 18:38 發表
冇錯,之前好多講 A 記嘅 post 似乎有好多「水份」。。。。
”水份”就兩款都有人吹
但吹都唔好狂抽水批評他人抬高自己咁無恥
不過A牌和P牌都不相伯仲,我係因為selector才買P牌
下次有SD款,可能會試下A牌

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:44 發表

多謝師兄分享! 我支W豬C下身MP5終於有返連發!
不過插匣問題未解決!
點解...照計唔關個身事

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:51 發表

我都唔知點解! 聽日拎支野去個朋友屋企研究下!
我位朋友用W豬C下身都有「連發失效」問題,
不過暫時得我係插唔到匣, (但原裝下身無問題)
所以等聽日研究完, 希望整得返。
小弟見解:
插唔到匣,有機會係 Firing Pin 位置前咗,所以頂住隻匣...試吓拍埋個原裝VFC身,看看啲數有冇差???
「連發失效」會否selector問題?
無計,可能趕出貨...

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 01:04 發表

其實大約知道問題係咩,
份內膽裝左入下身之後,
W豬C下身比原裝下身會下沉多2mm,
所以撞針座下沉2mm,
頂住
但係原裝身都無事
吓!隻A牌做底咗2mm,X!有人講到天花龍鳳,原來打唔響!
我諗你上14卅F嘈吓佢啦!有乜理由tolerance差2mm
SELECTOR嗰吼有冇差異?
14卅F之前光頭仔話月中至月尾有貨,忽然walk in 都有貨,
莫非趕工出事

回覆 123# 的帖子

連發,彈匣問題解決了嗎?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 21:06 發表

其實到依家都唔知係咩問題,
今日試過VFC第一水, 第二水貨都無問題,
連發問題, 要拆左個選擇制鎖個份件就無事,
插匣問題, 試過換過匣同換下身, 都係好難插,
朋友都話唔正常, 今日用砂紙係咁磨先叫好返d,
最 ...
莫非第三水改咗模!
咁啲SEF身咪要執!

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 21:42 發表
依家諗緊方法整佢啞色d
感覺上A牌了太光身,字體較大又油出界

引用:
原帖由 RCman 於 13-9-2011 22:59 發表

全完同此。我係之前post都講過佢太光澤,而且紅色字的紅色太淤色了。
對比真品之下就見到距離了
P記和SUO身比,表面差異無咁大
Marking色,我估真鐵,P & A 牌都係3M (Man-Made Marking)

引用:
原帖由 5sfll970 於 13-9-2011 22:49 發表

我都係咁諗.
正確D講係用個SEF改到俾HK94用.
因為semi身無pin 位, 而且厚過F/A身.

不過, 點都覺暴殄天物~
我個SUO身也被人磨咗少少

發新話題