發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

C Hing, which is the brand of the kit? Thanks

B20_hk兄: 未睇過2款產品實物呀,都9成靚仔^^
引用:
原帖由 B20_hk 於 3-9-2011 16:35 發表

Runner 兄邊款正?

combat C Hing:
你朋友個係國外合约版,左邊係1,30字,右邊細SEF字,trigger外圍有小小分別外,
precision嗰個同德國版睇來真係無乜分喎!

H&K廠以外嘅合约版
Not HK German but appears to be contract HK housing made abroad.
引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 7-9-2011 08:29 發表
http://www.civiliangunner.com/cg ... 454&nothumb=yes
點解S字無左一節?真品都係?

P牌同H&K廠housing睇相係分唔到,一模一樣!
引用:
原帖由 combatfung 於 7-9-2011 09:56 發表

這個是朋友訂回來的真品,安全制那邊是印0 .1. 30 真品很粗糙,
VFC玩具靚好多,所以我揀P牌那一個,除咗金屬位跟頁品一樣,
表面上跟真品一樣粗糙,因為我不知太喜歡全新的槍,這個啱我的口味!

我無落過鎗街,未見過實物,唔知呀!
引用:
原帖由 B20_hk 於 7-9-2011 10:55 發表

仍有貨嗎?

我無落過鎗街,未見過實物,唔知呀!
引用:
原帖由 B20_hk 於 7-9-2011 10:55 發表

仍有貨嗎?

KIN-KIN兄: selector入面凸起嗰粒野係要磨入小小,至可以完全撥到F,不過磨入小小同射唔到連發無關,係同其他師兄講嘅要拆走嗰塊L型鐵片有關!
引用:
原帖由 KIN-KIN 於 18-9-2011 18:40 發表

多謝師兄意見,今晚等我裝返件小鐵片再試下先。
另外,正如樓上所問,請教師兄當將 selector 在調去連發時是否能去到 F 的(click)位?selector 的波子能否鎖在小孔內呢?

ada1444: 兄:2隻牌嘅selector都應該係同一個凸位頂著,至於個housing A牌手握位左右有"利邊"同埋表面令咗D,不過價錢大衆化! P牌似,但較貴!
KIN-KIN兄:「凸起嗰粒野」我聽晚映相post上呢吖.

如果撥唔到去F,可以試吓.

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 19-9-2011 01:28 發表

感謝師兄無私嘅奉獻!

我未見過P牌實物,只見過A牌,2者比以住aeg手柄已經係好好啦!
引用:
原帖由 ada1444 於 19-9-2011 16:36 發表
謝謝Runner兄的解答!A牌條骨位真的太sharp,另就以上師兄所述,P牌是用首辧膠料製作,但以他的賣價較高去看,應不會用首辨料造掛! 小弟還是較喜歡P及A牌,我會去買來看看比較

我無單發失靈,所以唔知,不過pan師兄試過work,你可以請教吓佢嘅心得。
引用:
原帖由 KIN-KIN 於 19-9-2011 17:02 發表

多謝 runner 師兄有關撥入 F 位的方法賜教!
另外,小弟所面對的問題是不能單發。 不知師兄又有何高見?如用樓上一位師兄的攝鐵片入 selector 坑位,可行嗎?

ada1444兄:小意思唔駛客氣,撥唔到去F原因係selector凸位同housing pack金屬組件頂住,同手抦外殼無關.至於市面上SEF手抦用咩物料製造我唔清楚.

發新話題