發新話題

[VFC] precision MP5 A3 housing

頭先見到precision隻housing, 真係好正! 真selector好吸引!
唯一不足就係好似有少少殘舊feel. 槍太新有D唔襯.

不過聽人講, 14F果隻A3 Grip係用尼龍加玻纖造, 再加內裝厚鋼片. 同真品housing果隻物料一樣.
非常硬淨, 而且好耐磨.
可惜selector 唔係真....
但係用咁嘅價買到個真槍料SEF, 好似係好抵. 如果有得另外買真selector就perfect!

呀, 好難揀!!

想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-9-2011 23:28 發表

Precision 個House得尾部係金屬, 唔似WGC個尾部和前面係金屬
Precision 和 WGC 外觀都好好,像真 ...
下, Precision得個尾有鐵咋? 唔係前後咩?
咁真係WGC過癮少少喎...
想要就俾銀.

引用:
原帖由 Pan 於 8-9-2011 23:17 發表

外觀邊個正d先?如果真料但唔靚都無用
嗯...WGC成個身都係全新, 無果種殘舊feel.
而且因為隻料靚, 所以做到真品果種尼龍光澤.

P記就另一種好vintage嘅feel.
不過可能只係普通塑料, 所以即使款係似, 硬係好似無咁精神.

只係個人感覺. 純粹分享.
因為水腳有限, 我諗都係會買WGC果個...
差額成$400幾, 應該夠買多粒真selector~
想要就俾銀.

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-9-2011 23:47 發表

我睇番SUO身,同P記一樣"粗造"

買多粒真selector...重買唔買到先???
間唔中見有人放呀...不過價就好海鮮..
想要就俾銀.

引用:
原帖由 Pan 於 8-9-2011 23:55 發表

SUO ??比馬來西亞用 wo
No no, I mean the selector...I saw someone selling it last month.
想要就俾銀.

引用:
原帖由 B20_hk 於 8-9-2011 23:56 發表

我見US 39 ....3百幾 ...No international shipping
Where??
想要就俾銀.

引用:
原帖由 B20_hk 於 9-9-2011 13:46 發表

好,我看清楚
我印象中都係兩個都有.
不過好似14樓隻A3 housing果份鋼靚d, 同埋真係尼龍料.
而且個價平好多...整體黎計好似抵玩d.

街而家有貨未? 有就放工去買, 今個星期六就開始A3 PROJECT!
想要就俾銀.

引用:
原帖由 RCman 於 10-9-2011 11:26 發表
無痛直上
真係幾靚喎...
好想買...
想要就俾銀.

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 20:29 發表
真品(全新德國貨)與A牌比較,
像真度自己睇圖衡量下
不過其實A牌已經做得好似,
算係咁啦

[下圖為上真, 下假]
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 51805782_10252628_1 ...
果個真SEF前面塊鋼好似執過嘅? 定原廠已經係咁?
好似短左同執大左...之前係clip and pinned款黎?

咁樣裝上去之後會有條隙架喎?
想要就俾銀.

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 21:39 發表

兩個下身都無執過,
唔係clip and pinned款,
真品係會有條隙, 大約3mm
下? 真果個咁架喎. 上面果個點睇都有執過啦下話?
正常trigger box點會見光架...

想要就俾銀.

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 21:39 發表

兩個下身都無執過,
唔係clip and pinned款,
真品係會有條隙, 大約3mm
同埋都見到D銼痕啦...好地地塊鋼片點會見晒銀?
根本就係成個方位都執大左, 連下面塊鋼片仔都飛埋.
果個SEF仲有marking添.好嘢黎... 邊個咁哂呀...
想要就俾銀.

引用:
原帖由 一個新手 於 13-9-2011 22:44 發表
因為係民用版A3......................
我都係咁諗.
正確D講係用個SEF改到俾HK94用.
因為semi身無pin 位, 而且厚過F/A身.

不過, 點都覺暴殄天物~
想要就俾銀.

引用:
原帖由 B20_hk 於 13-9-2011 23:20 發表

我個SUO身也被人磨咗少少

證明你果舊係堅嘢.
想要就俾銀.

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 14-9-2011 22:25 發表

如果係後期銼,
點解個板機護環會後左
唔知呀. 不過你都見到無修正真嘢個前pin位係點架啦...
想要就俾銀.

引用:
原帖由 ada1444 於 19-9-2011 16:36 發表
謝謝Runner兄的解答!A牌條骨位真的太sharp,另就以上師兄所述,P牌是用首辧膠料製作,但以他的賣價較高去看,應不會用首辨料造掛! 小弟還是較喜歡P及A牌,我會去買來看看比較
Sorry. 真係ABS膠only.
你唔怕肉赤可以大力夾佢同用天拿水抹下個p記, 睇下有無事.
A記係光身D, 不過平好多物料又好幾皮...都係果句, 相對抵玩D囉.
想要就俾銀.

發新話題