發新話題

VFC MP5 第三水入手

真係唔係沖壓,似係鑼出來

附件

7-9-2011 09:27

引用:
原帖由 RCman 於 7-9-2011 09:27 發表
如果想快D出貨,無理由唔用沖壓,改用鑼??

之前沖壓字太淺,依家唔錯吖
引用:

鑼出來有D像馬記身................

引用:
原帖由 rik-rok 於 7-9-2011 10:27 發表

如果想快D出貨,無理由唔用沖壓,改用鑼??
可能沖壓個成本大....我估傢ja.....個沖壓母板有壽命麻

新手想問問, 其實呢支MP5係唔係重有好多問題?
如果要買, 係唔係要大執先可以打得? thanks

點解要甘執著沖壓................     
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 runner 於 7-9-2011 09:00 發表
每次入匣都噴gas?咁點算?
你有無依個問題?

回覆 23# 的帖子

無喎!

引用:
i think is laser marking
I Love my Yuki Meow

Laser後才上色?

唔會係 laser. 可能真係鑼出黎既.
係唔係 laser 好易分.
1. laser 出黎唔會凹得咁緊要. 出黎係平既, 最多字體上粗d.
2. 如果佢煲黑先 laser, 字體可能性係加菲色, 似燒焦.
3. 如果佢laser 完先煲黑, 字體會唔明顯. 因為煲黑 process 會除油同酸蝕. 出黎效果唔會好.

其實我睇實物似係沖壓, 因為個字四周係有壓凹左,
有可能係改左個沖壓模, 所以字體粗左, 似係鑼出黎

1) 唔知點解真品H&K Pin好難入!
2) 真品surefire 手托又係好難入! 整花左支槍!
3) 入匣位有塊片, 應該係夾實隻匣?
   但係一入匣就會按到隻匣個氣掣, 會噴左一口gas, 唔知其他人係唔係都有咁情況?

1)係D位好good fit
2)幾個真品surefire old version 手托都冇問題唔難入 ,但真品 surefire 有ON/OFF double switch 就好難入
3)冇問題隻匣恰到好處

http://blog.yahoo.com/SBSDouglas

悟空回水廉,假猴招兵馬.敬世話西遊,道盡五千年.

可能沖壓個成本大....我估傢ja.....個沖壓母板有壽命麻 16#

看來是五金門外痴漢 沖壓反倒是大量生產降低成本的方法,
第一水沖壓字模刻字淺之外,可能是下模偏移所以造成 Kal.9mmX19 左右兩邊淺中間深.

http://blog.yahoo.com/SBSDouglas

悟空回水廉,假猴招兵馬.敬世話西遊,道盡五千年.

發新話題