20 12
發新話題

[others] 其實我覺得GBB既技術仲未成熟

引用:
原帖由 sam524 於 10-9-2011 13:39 發表
其實玩gbb就係咁嫁la...
識汁o既就咩都好用嫁la...
we識汁o既都可以咩問題都冇...
可靠唔係wa尊利...
唔好踩到we一文不值...
咁師兄你點解決WE M16系OPEN BOLT版HOP UP座造工惡劣問題
200蚊一個的原裝HOP UP座連國產WA系統HOP UP座都不如...

另外,點樣可以令同支亞鉛BOLT唔夠2平方毫米的BOLT CATCH可以損耗合理D
個設計好似用單車迫力剎停架16噸咁,你可以話唔玩LOCK BOLT咪得~
唔玩LOCK BOLT我做咩要買GBBR

引用:
原帖由 rYaN 於 10-9-2011 21:33 發表
我又唔覺有咩牌子唔洗執喎
我自己就用"比人圍攻牌"執一執宜家唔知幾爽。
執一執宜家唔知幾爽?咁你仲唔擺支MP7上神台,出支我們牌PDW爽下?

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 02:17 發表

我想問一問,我爽我自己果枝槍,又冇啦啦又要出枝PDW????
師兄係唔係有D問題?
同埋,如果你真係搞唔掂,冇人拎住枝槍指住你個頭叫你買我們牌!
我話我自己果枝爽,又要葡萄我既?
唔鐘意咪唔好玩囉
咁你又收左人地好多著數咩?做咩成日幫日護航
咁你落場打,KSC支MP7問題多定我們牌出問題多

有買過OB版M16都見到重BOLT配細BOLT CATCH係一個設計上問題.
而亞鉛件做工上漆仍未完善.
盲目撐單一牌子,仲要死撐爛撐的打手.
對玩家選擇品牌的認知,同廠方改善的決心係有絕大的壞影響.

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 11-9-2011 02:30 發表
少林話華山派唔夠正宗
武當又話少林唔掂
學完詠春又話泰拳屎

冇一種武術係獨霸天下,只有比較強的人坐住第一先.
門派通常著重名聲同"收生率",練武的人求心靈鍛鍊同實際應用.
咁幾兄弟每個去學唔同野,再互相交流下.
雖然人人資質唔同,但總睇到D優點缺點.

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 01:11 發表

如果你係買m16a1咁o既,以我所知,m16a1果堆係有d問題...
但我買開膛kit,我唔見得有咩問題,又以我所知我套kit個bolt catch係新版,用料靚左...
官方冇認過批槍有問題或有缺憾
但果批可能比較趕工

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 12:34 發表

洗鬼佢認咩...
佢m16a1係用番舊bolt stop...
後出o既開膛kit係用新款bolt stop...
換完新款bolt CATCH又到支BOLT"改良"出黎隻鐵牙仔鬆.
我預計緊拒會唔會爆下槍身Bolt catch位

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 12:39 發表

同佢講黎做乜,條膠友認住你係打手如同殺佢父母既兇手!
講咩都打手前打手後!
我冇咁講過,只係"師兄"你可能有D不理性地撐"我們牌"

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 12:43 發表

咁唔滿意咪唔好玩lor...
又要唔中意,又要去預計...
又唔好咁講,我地玩槍或者一件機械時,研究拒的損壞過程都係一種樂趣
最多咪帶多支槍擺休息區

引用:
原帖由 magus 於 11-9-2011 12:43 發表
咁其實應改名叫'啊門'牌
信者得救?

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 12:50 發表

都話我隻手香過你,我三枝都冇問題喎!
唔通你講兩句我淆你底跟你風咩?
你要話我打手都好,
我怕你咩?
你師兄做咩怕我?我都係講出我對"我們牌"的使用經驗.
除非你三枝"我們牌"都放緊等人買對你利益受損,否則對你冇影響

點解要討論的原因係比其他玩家更多認知,比廠方多一個渠道知道產品的反應.
而不是為某牌子助威宣傳

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 13:15 發表
我係上黎講下我枝我們牌玩到有幾爽姐
點知又比人圍插
原來依到係唔可以講我們牌有幾好?
原來有其他反某牌品大事係到!
失敬失敬!
有人圍插你咩?咁你咪好痛

但你D對槍用幾爽黎形容其實可以好冇POINT.
彈道好可以係爽,火力穩定又可以係爽,Aftermarket件供應充足又可以係爽
但對某D人,
HOP UP難較可以係好爽,成日番廠又可以係好爽

你有成三支"我們牌"禁多,仲要唔係次次用"我們牌"出場
根本冇禁多隻手認真試到拒的問題.
我就用"我們牌"主力,我有D朋友用GP,有D用KA,有D甚至用國產.一齊拍跳係龍係蛇咪好明顯.

引用:
原帖由 rYaN 於 11-9-2011 13:20 發表
我覺得你有權唔用佢牌子或叫你d朋友唔用佢,
不過上得討論區,唔該你專重下其他人既言論!
我覺得河水不犯井水,你冇必要見人講你唔中意既品牌好,
就話人地係打手,係到發人爛咋
邊個 邊個唔專重其他人既言論.
明眼人心知肚明

每間廠出的槍都有唔同程度的缺點,
例如我身邊D人唔太敢買KSC都係因為拒零件同彈匣供應問題.
但"我們牌"設計上的確有D原生問題,玩家當然希望廠方改善或者有Aftermarket改品補救.

盲目撐場好明顯令人覺得有D鬼,正常比錢買野玩的人唔應該會係咁姐

引用:
原帖由 061084 於 11-9-2011 21:02 發表
其實用咩牌子唔仲要,最近要係錢,
用WA的可能係補品多,用WE的可能因為彈匣平,
自己覺得OK夠用已足夠!
KA M4匣同WE M4匣都係差唔多價...
你要平AGM M4匣都有

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 00:34 發表

技術成熟
玩家幼稚
槍只係工具
當遊戲又好 當運動又好
享受其中樂趣未幾好

人地用vf屍 我用ksc 大家交換玩兩手 好過係到話人地支槍點差啦
http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
睇完E個POST,其實我對支KSC幾心動.師兄有咩經驗分享下

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 00:50 發表

其實最煩就係gbb d匣個個都分系統
你話統一一齊幾咁好
最慘仿wa m4系統大家數口差d...望住人地隻匣有"這麼近,那麼遠"的感覺

20 12
發新話題