發新話題

[others] 其實我覺得GBB既技術仲未成熟

回覆 1# 的帖子

如果mag. 唔漏氣 應該是ksc 比較可靠; 而ching 我同你一樣有玩過 " W 醫" 佢地出既產品好快, 可能做測試唔夠多唔夠詳細, 所以問題會多D, 所以至於甲方面, 可能小弟保養得好, 3隻甲 兩年都冇漏氣(可能係運氣就真),
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 11# 的帖子

我見議同'我們'枝gbb講byebye,
轉投wa懷抱加轉用prime膽同bolt同chamber,豬皮白飛機
己經有80%耐用,
再加上我之前啲使用留意之處就真係好難爛
但要預8k以內未連後備匣

我枝己上萬幾兩萬發,未夠一年仲好堅
如要再安全請轉成負壓係统

窮則獨善其身 富則妻妾成群

my vfx g36c serves me quite well, the only problem is the mag, sometimes it jams, but it dont have gas leakage problem, the recoil is great!

其實以現時技術要做一支完全唔洗執嘅完嘗GBB係十分容易,一般鎗迷自己可以執得靚嘅鎗,工廠絕對造得到,問題係要賣幾錢! 賣貴价梗有人要,但銷量一定少得多,而等您自己慢慢執,一來您分段洗錢唔覺唔覺,二來滿足有D人有鋪引梗係乜都自己改吓至開心嘅心態, 銷量又增加一舉幾得...........。
PS:其實而家係流行咁做:十幾廿年前一部電腦PRINTER最少過千,耐用好多,壞咗整番只係1佰幾拾元,但唔係個個人捨得買.........而家偷工減料賣2、3佰,結果多人買咗,但好快壞,不過D客因為佢平仍然樂意掉佐佢買過部費事修理,又賺多次!此乃市場策略。
又正如錢少嘅街飛仔會買部平价大發仔、豐田、日產仔然後自己改呢樣果樣,有錢嘅出部法拉利完全唔洗執......得咗!講來講去:錢係最大問題................

HAPPY SHOOTING!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

回覆 19# 的帖子

軍醫叔叔講得一d都冇錯...得咗

We好差咩?
除左第一水m4真係差之外, 無咩唔好丫,有保養仲想點?
Vva系列又真係好好咩?
好既話唔會一街都補品啦
鵰。豹。狸。獅。狒

回覆 21# 的帖子

補品=商品(個d係抽水商出嚟分市場一份)
冇人話過一定好,你買廠商同門市就話好,仲有9成以上啲商品係唔啱數要執,話明係補品又點解要執呢?
保養都係卓頭一種咪又係要整,每月整一次,一年十二次......
v va唔咁講最好亦冇話唔駛執,但執咗唔覺再有問題
好似 (v f 師) 支m4都冇咩鋪品出過,咁係未佢好勁可以打一世原裝唔爛呢?(勁易爆bolt)

引用:
原帖由 magus 於 10-9-2011 12:44 發表
軍醫叔叔講得一d都冇錯...得咗
而家係冇計架,非專業民用消費品係越平價而越快壞越好(過佐保用期即壞仲好........)呢個風氣係祖國發起,因當年祖國人民太窮,唔出D 超平野好少人買得起,求期用到就算話知您,賺咗先算.....點知全世發覺係(真理...... ),個個跟風,連以前公認嘅專業名牌都出多條CHEAP LINE,搞到全球出現大量垃圾,呢類風氣唔變,世界永無環保可言........

SORRY...離晒題SORRY........!

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

GBB似乎 KJ M4好似無乜鑊氣,唔知真唔真...........

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-9-2011 12:51 發表
We好差咩?
除左第一水m4真係差之外, 無咩唔好丫,有保養仲想點?
Vva系列又真係好好咩?
好既話唔會一街都補品啦
一街補品...
份份都有公差...

回覆 23# 的帖子

我曾經預到電腦硬件問題找師父跟進最後找出原因係供電問題啦死咗南北橋,
剛剛3年多2個月(保養3年),我問師父有冇咁啱呀?

佢同我講咗一句...我就明白咗生存之道鳥~

---->3年都唔爛你同我都唔係度啦~

其實玩gbb就係咁嫁la...
識汁o既就咩都好用嫁la...
we識汁o既都可以咩問題都冇...
可靠唔係wa尊利...
唔好踩到we一文不值...

我有G&B,AGN嘅M4,隻原裝G&B匣我打唔夠十匣就漏氣,又幾間廠同系統唔同數,GHH匣又入唔到AGN,又要改乜鬼正負壓.......我就覺得煩到嘔.....

反而枝SA80返到嚟乜都唔理反而好氣好力.....
枝MP7就更加唔洗講啦......

回覆 27# 的帖子

個人意見唔係凸登攻激啲,唔好意思

引用:
原帖由 magus 於 10-9-2011 13:42 發表
個人意見唔係凸登攻激啲,唔好意思
有錢o既有邊個唔想prime...
你砌左8k野...
我支we玩左2年,換哂野,改左2個setting都未洗8k...
雖然我支we唔係完美,但至少冇大問題,打得開開心心...

發新話題